Ηλεκτρονική Έκδοση

Τσίπρας: Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έγινε κουρελόχαρτο

Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου δεν διασφαλίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η συμφωνία έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής της.

Αιτιολόγησε τη θέση του, επικαλούμενος την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού στην Ιταλία και στην Ισπανία και τις αναταράξεις που προκαλούνται στην ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο οποίος όμως προϋποθέτει πολιτική βούληση σύγκρουσης με το μεγάλο κεφάλαιο. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν την έχει.

"Δεν είμαστε υπέρ των ελλειμμάτων [...] να πληρώσουν οι πλούσιοι, οι εγχώριοι έχοντες και κατέχοντες", είπε.

Απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο, είπε: «Αποφύγατε να μιλήσετε για το τι συμβαίνει γιατί έχετε ευθύνες για τα αδιέξοδα με την πολιτική που υπηρετήσατε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, αλλά και από άλλες υψηλόβαθμες θέσεις. Δεν είστε ούτε εσείς εκτός πεδίου κριτικής και να κάνετε αυτοκριτική γιατί υπηρετήσατε πολιτική καταστροφική για την ευρωζώνη».

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
«Ολα για το ευρώ και μετά βλέπουμε»