Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, γνωστοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ. Χρήστος Κατσούρας. Νωρίτερα, την πρόθεσή του να καταψηφίσει την κυβέρνηση είχε εκφράσει και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.

"Μιντιακό δημιούργημα" είναι σύμφωνα με τον Χρ. Κατσούρα η κυβέρνηση συνεργασίας "Μιντιακό δημιούργημα" είναι σύμφωνα με τον Χρ. Κατσούρα η κυβέρνηση συνεργασίας "Χάσαμε την ευκαιρία να δώσουμε πολιτική λύση [...] Σκοντάψαμε σε εγωισμούς [...] υποκύψαμε σε αφόρητες πιέσεις μιντιακής δημοκρατίας", δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου. Μίλησε για μια κυβέρνηση που προέκυψε από έναν "περίεργο συνασπισμό" και για διασυρμό των θεσμών, ο οποίος αποτελεί κακό οιωνό για όσα θα ακολουθήσουν και ξεκαθάρισε: "Ως πολιτικός δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συμπλεύσει "χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους" [περισσότερα, εδώ].

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Εγώ να συμφωνήσω και με τα περί "περιέργων συνασπισμών" και με τα περί "μιντιακής δημιουργίας" και με τα περί "διασυρμού των θεσμών" και με τα περί "κακών οιωνών για όσα θα επακολουθήσουν". Να συμφωνήσω και με τις ευαισθησίες τους για την πολιτική του "χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη".

Αλλά έχω μια απορία: Ο ΓΑΠ δεν αποτελούσε "μιντιακή δημιουργία"; Το ΠΑΣΟΚ δεν πορευόταν ως τώρα "χέρι χέρι" με τον Καρατζαφύρερ; Το υπουργείο στο Βορίδη τους έθιξε; Η κυβέρνηση, που ακόμη και πριν μια βδομάδα της έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει συμπήξει "περίεργο συνασπισμό" με τις τράπεζες, το ΔΝΤ και την Τρόϊκα σε βάρος του λαού που εξαθλιώνεται; Ότι τελικά ανέλαβε και φανερά ο εκπρόσωπός τους το πρωθυπουργιλίκι, αυτό τους μάρανε;

Η προσκόλληση στην εξουσία μιας κυβέρνησης που την έχει φτυσμένη η συντριπτικότατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που και οι πιο ουτιδανοί εκπρόσωποί της δε μπορούν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς τη συνοδεία μιας διμοιρίας ΜΑΤ και η οποία επ' ουδενί δεν προχωρά στη δημοκρατική λύση των εκλογών, αυτά δε συνιστούν "διασυρμό των θεσμών";

Αυτό που επιχειρούν οι παραπάνω βολευτές είναι το "στρίβειν μετ' αδιαφόρων σφυριγμάτων". Η γιαγιά μου τόλεγε αλλιώς: "Όταν το πλοίο βουλιάζει, τα ποντίκια το εγκαταλείπουν πρώτα!"
2 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 8 έτη)
Τωρα το πηρες πρεφα;
Τοσον καιρο τι εκανες, διαβαζες;
3 Ο/Η tom747 έγραψε: (πριν 8 έτη)
πολιτικός ογκόλιθος της λεβεντο...τσαμουριάς αποφάσισε να αποκολληθεί από το συρφετό των προσκυνημένων μπας και ανέξοδα το τελευταίο τέρμινο της θητείας του την ανανεώσει ... έχουν γνώση οι φύλακες;
4 Ο/Η nikos έγραψε: (πριν 8 έτη)
Κε Κατσούρα συμπατριώτη εμείς σε ψηφίσαμε όχι για να μας πάτε στο ΔΝΤ,όχι να πάρουμε το μισό μισθό ,όχι για να κλε'ισουν οι επιχειρήσεις και να έχουμε 1.000.000 ανέργους και όλη αυτή την κατάστραση <<τρόμου>> που επέφερε στην ελληνική κοινωνία , η κυβερνησή σου με τον ψήφο σου σε όλα τα νοιμοσχέδια επί 2 χρόνια.Γι αυτό αντί να καταψηφίζεις τον Παπαδήμο μήοως έπρεπε να ρίξεις μια βουτιά στον ΚΑΛΑΜΑ για δροσιά.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Ρωγμές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μόνη αντιπολίτευση η Αριστερά
Εμπιστοσύνη «α λα καρτ» από Καστανίδη
Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη