Ηλεκτρονική Έκδοση

Κουβέλης: Θα έλεγα στον Σαμαρά να μην υπογράψει

Υπερβολική θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης, την απαίτηση των Βρυξελλών για την παροχή γραπτών δεσμεύσεων από τον Αντώνη Σαμαρά, ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. «Θα του έλεγα να μην υπογράψει», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που διαφοροποίησαν δημοσίως τη θέση τους, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση.

"Θεωρώ ότι καθ’ υπερβολήν υπάρχει αυτή η αξίωση από την πλευρά των εταίρων [...] εκτιμώ ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επίδειξη μιας πίεσης εν όψει όσων πρόκειται να δρομολογηθούν ή να συμβούν περαιτέρω", δήλωσε το πρωί ο Φώτης Κουβέλης. "Εκτιμώ βέβαια ότι και ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια αρχική του θέση και ο εγκλωβισμός αυτός του δημιουργεί αναμφισβήτητα, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχεται από την Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ένα πρόβλημα", πρόσθεσε και σημείωσε: "Εκτιμώ ότι κάτω από τις πιέσεις αυτές θα αναζητήσει μια λύση, η οποία μπορεί να μην είναι η εκτιμώμενη επιστολή προς τους Ευρωπαίους, στην προσπάθειά του να ισομοιράσει το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει από αυτόν τον εγκλωβισμό του στην αρχική του άποψη".

Το μεσημέρι, τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Χρήστος Χωμενίδης έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή, με την οποία κατηγορούν τον Αντ. Σαμαρά ότι επιδίδεται σε "ασκήσεις ανευθυνότητας" και τον καλούν να υπογράψει. "Για την αριστερά της ευθύνης υπεύθυνη και πατριωτική στάση είναι η ταχύτερη εκταμίευση της 6ης δόσης και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο πραγματοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αγωνιζόμενη για προοδευτικότερες εξελίξεις", επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Ο Φώτης Κουβέλης επανήλθε στο ζήτημα με διευκρινιστική δήλωση, στην οποία επί της ουσίας επαναλαμβάνει όσα είπε λίγες ώρες νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό:

Είναι υπερβολή των ηγέτιδων δυνάμεων της ΕΕ να υπογραφεί ειδική επιστολή, πέραν της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και των δημόσιων δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.
Ο κ. Σαμαράς, εγκλωβισμένος στην αντιφατικότητα των ενεργειών του, εκτιμώ ότι θα αναζητήσει λύση, που, ίσως, δεν θα είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, για να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων του κόμματός του και της αμφισβήτησής του από την Ευρώπη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Εδώ ο κόσμος καίγεται και "η αριστερά της ευθύνης" (άλλο πάλι κι αυτό, πολλούς αυτοχαρακτηρισμούς επικού μεγαλείου έχει σκαρφιστεί στο παρελθόν η "ανανέωση", αλλά αυτός ξεπερνά τις προσδοκίες και του πιο φαντασιόπληκτου κωμικού) χτενίζεται...

Βασιλικότεροι του Βασιλέως, αυτοί αγωνιούν μην και ο Τόνυ δεν υπογράψει τη "δήλωση μετανοίας" και θυμώσει η Άγκελα!...

Έλα γιο-γιο στον τόπο σου...

Υ.Γ. Ο Χωμενίδης συμπίπτει άραγε με εκείνον τον οργύλο κολλεγιόπαι; Όχι ότι με κόφτει, αλλά αν κανείς ξέρει...
2 Ο/Η no particular reason έγραψε: (πριν 9 έτη)
Για την αριστερά της ευθύνης υπεύθυνη στάση είναι η απεμπλοκή της χώρας από τις συμπληγάδες του διλήμματος ευρώ ή κατάντια και η αφύπνιση του κόσμου γιατί η χώρα πρέπει να ορθοποδήσει χωρίς να πατήσει πάνω στα πτώματα των πολιτών...
3 Ο/Η Εξυπνο παιδι έγραψε: (πριν 9 έτη)
@KM
Οχι,δεν συμπιπτουμε !
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοκρατική Αριστερά
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Ωμός εκβιασμός Ε.Ε. για την έκτη δόση