Έντυπη Έκδοση

Βουλευτές με δηλώσεις real estate αλλά και τέσσερις χωρίς... σπίτι

Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης δεν είσαι μόνο «ό,τι δηλώσεις», κατά την προσφιλή σε όλους μας ρήση· είσαι, κυρίως, «όσα δηλώσεις». Τα «πόθεν έσχες» του 2009 των Ελλήνων εθνοπατέρων και των ευρωβουλευτών μας, που δόθηκαν χθες στην «ψηφιακή» δημοσιότητα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: ουδείς εκ των ανωτέρω -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- φαίνεται να πλήττεται από την ύφεση που «μαστιγώνει» τους πολίτες αυτής της χώρας.

Σκάφη, αυτοκίνητα πολλών κυβικών, επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα και «βαριές» καταθέσεις... Οι δηλώσεις των βουλευτών μας είναι, και φέτος, ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες.

Οι πλούσιοι

Ενα καλό «κομπόδεμα» κρατάει στην τράπεζα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Περισσότερα από 2,7 εκατ. ευρώ διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του σε 18 λογαριασμούς.

Εξαιρετικός στην αποταμίευση έχει αποδειχτεί και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευτύχιος Δαμιανάκης, ο οποίος έχει καταθέσεις που υπερβαίνουν το 1,7 εκατ. ευρώ -συνολικά, με τη σύζυγο.

Τις καταθέσεις της έχει διατηρήσει σε... εξαιρετικά επίπεδα η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, αφού σε λογαριασμούς της σε εγχώριες τράπεζες βρίσκονται περίπου 1,2 εκατ. ευρώ . Ο σύζυγός της, επίσης, έχει αποκτήσει ξένες μετοχές και διατηρεί αποταμιεύσεις ύψους ενός εκατομμυρίου σε ευρώ και δολάρια.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βαγιωνάς έχει κατατεθειμένα περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Το 1,2 εκατ. ευρώ αγγίζουν και οι αποταμιεύσεις του Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ).

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ν.Δ.) έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς περίπου 500.000 ευρώ , αυτές του Γιώργου Βλάχου (Ν.Δ.) αγγίζουν τα 700.000 ευρώ , ενώ ο Αλέκος Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ) έχει στην «άκρη» περίπου 800.000 ευρώ .

Στους πλούσιους του Κοινοβουλίου συγκαταλέγεται και ο Γιάννης Ιωαννίδης (Ν.Δ.), που έχει 1.014.221 δολάρια και 620.732 ευρώ στη Citibank, ενώ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (Ν.Δ.) διατηρεί καταθέσεις 800.000 ευρώ .

Ο Παντελής Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) διατηρεί καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (Ν.Δ.) έχει περισσότερα από 1.300.000 ευρώ στη Eurobank και περίπου 280.000 ευρώ σε Πειραιώς και Εθνική. Η Αννα Νταλάρα έχει καταθέσεις, ομόλογα και τοποθετήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια συνολικής αξίας κτήσης 2,9 εκατ. ευρώ .

Η παραλίγο... πρωθυπουργός Ελσα Παπαδημητρίου διαθέτει 400.000 ευρώ σε καταθέσεις. Ο Χρήστος Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ) έχει περισσότερες από 300.000 σε δολάρια και περίπου 260.000 ευρώ σε καταθέσεις.

Τις αποταμιεύσεις του έχει κάνει και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (Ν.Δ.), ο οποίος έχει κάτι περισσότερο από 800.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες. Η Μάγια Τσόκλη τον... τρώει για περίπου 100.000 ευρώ , αφού φαίνονται καταθέσεις ύψους 900.000 ευρώ .

Και οι πληβείοι

Ως... πληβείοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αρκετοί -περισσότεροι από κάθε άλλη φορά- βουλευτές και ευρωβουλευτές μας. Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (Ν.Δ.) δηλώνει εισόδημα ύψους 24.721, που είναι και η βουλευτική αποζημίωση, ενώ δεν έχει κανένα ακίνητο στο όνομά της.

Η Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει ακίνητα και αυτοκίνητα, ενώ εμφανίζει μόνο τη βουλευτική της αποζημίωση ως έσοδο. Δεν έχουν οικία στο όνομά τους ούτε οι Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), Γιώργος Κασαπίδης (Ν.Δ.), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Κουτρουμάνης (ΠΑΣΟΚ) -ο τελευταίος δηλώνει πως μένει σε ενοίκιο. Ο Γιάννης Βούρος έχει μόλις 13,27 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα!

Σκαφάτοι

Στο κομμάτι... έσχες των βουλευτών περιλαμβάνεται φυσικά και το κεφάλαιο «σκάφος». Στους... σκαφάτους του Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Παπαμανώλης, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Νίκος Δένδιας, Θανάσης Νάκος, Γιώργος Ανατολάκης, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Οι Οδυσσέας Βουδούρης, Λιάνα Κανέλλη, Ηλίας Καρανίκας, Βαγγέλης Αργύρης, Σπύρος Κουβέλης και Σήφης Βαλυράκης έχουν δηλώσει πως κατέχουν... βάρκα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική