Ηλεκτρονική Έκδοση

Βερολίνο

Σόιμπλε: «Εσείς επιλέξατε τα μέτρα»

Τι είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Αλέξη Τσίπρα

«Τα Μνημόνια τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις», διαμήνυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να λάβει την απάντηση: «Εσείς επιλέξατε τα συγκεκριμένα μέτρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατέδειξε ότι η τρόικα καθορίζει μεν τους στόχους αλλά όχι τους τρόπους επίτευξής τους, αφήνοντας αιχμές για την αναποτελεσματικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων στους τομείς της φοροδιαφυγής και της σπατάλης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε σαφή την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, ως προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ. Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιό, ο οποίος συνόδευσε τον Άλεξη Τσίπρα στο Βερολίνο, πρόθεση της γερμανικής πλευράς είναι αμέσως μετά να εστιάσει στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. «Εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας βαθιάς τομής στο κράτος και ιδίως στο φορολογικό σύστημα που πρέπει να εκπέμπει δικαιοσύνη και να είναι αποτελεσματικό. Γι’ αυτούς, μεταρρυθμίσεις είναι η μείωση των μισθών», σημείωσε ο Γιάννης Μηλιός (ρ/σ Σκάι).

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο Γερμανό αξιωματούχο ζητήματα όπως η εξόφληση του κατοχικού δανείου αλλά και η διάθεση της κατάθεσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου (υπόθεση Siemens) στις ελληνικές αρχές. Εκείνος χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας» το πρώτο και δήλωσε αναρμόδιος για το δεύτερο.

Πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το Reuters αναφέρουν ότι στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αλλαγή» του Μνημονίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η zxcvbnm έγραψε: (πριν 7 έτη)
Γνήσιο αποπαίδι του Goebbels ο κ. Schaeuble, καθότι κατάπτυστη η πολιτική της Γερμανίας, αλλά και εξόφθαλμο το όραμά της, σε ότι έχει να κάνει με τις μη “ανταγωνιστικές” οικονομίες της Ευρώπης, ο ίδιος σπεύδει να αποδώσει ευθύνες στους εντολοδόχους του εν Ελλάδι που με καθαρό μυαλό και πλήρη συνείδηση έλαβαν τις όποιες αποφάσεις. Τελικά οι απανταχού Αντουανέτες – εξουσιαστικά απολειφάδια με σαδιστικές τάσεις- δεν παραδειγματίζονται από την σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία, ενώ όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει η Γερμανία με δύο παγκόσμιους πολέμους, προσπαθεί να τα πετύχει με την πολιτική της. Είναι προφανές πως τα πρόσωπα δεν αλλάζουν, παρά μόνο οι τακτικές.
2 Ο/Η dr.who έγραψε: (πριν 7 έτη)
Μόνο για τα νέα κατοχικά δάνεια είναι αρμόδιος ο κ. Σόιμπλε. Pax mnimonicana λοιπόν, με τρομαγμένους ''ιθαγενείς'' από μερικές σφαίρες ξεχασμένων ''τρομοκρατών''.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Τσίπρας: «Διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης»
«Η μονομαχία των ξεροκέφαλων του Ευρώ»