Έντυπη Έκδοση

Παραίτηση του γιου του Τάσσου

Η απόφαση του ΔΗΚΟ (Δημοκρατικό Κόμμα) να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ (Δημοκρατικός Συναγερμός), Νίκου Αναστασιάδη, για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς στο κόμμα που ίδρυσε ο Σπύρος Κυπριανού και του οποίου ηγήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Νικόλας Παπαδόπουλος Νικόλας Παπαδόπουλος Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, υπέβαλε χθες την παραίτησή του από το κομματικό του αξίωμα τονίζοντας ότι παραμένει απλό μέλος και βουλευτής. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε διαφωνήσει έντονα με τη στήριξη Νίκου Αναστασιάδη και είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της στήριξης Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός στην κυβέρνηση του πατέρα του, Τάσσου Παπαδόπουλου. Στις εσωκομματικές διαδικασίες ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε υποστεί ήττα και έκτοτε τηρούσε αποστάσεις από την επίσημη θέση του ΔΗΚΟ για στήριξη Αναστασιάδη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η αδελφή του Αναστασία (μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ) στηρίζουν την υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα, ο ετεροθαλής αδελφός τους και δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ και στηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Πληροφορίες φέρουν τη χήρα του Τάσσου Παπαδόπουλου, Φωτεινή, να υποστηρίζει παρασκηνιακά τον κ. Λιλλήκα, ενώ οι περισσότεροι υπουργοί στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Αναστασιάδη. Πριν από λίγους μήνες είχε προκύψει θέμα με την αποστολή sms από τον Νικόλα Παπαδόπουλο προς τους υπουργούς που μετείχαν στην κυβέρνηση του πατέρα του, τους οποίους επέκρινε για την απόφασή τους να στηρίξουν τον άνθρωπο (Νίκο Αναστασιάδη) που είχε πολεμήσει τον Τάσσο. Το sms ανέφερε: «Θεωρώ άκομψο, εάν όχι χυδαίο, εσείς οι υπουργοί του Τάσσου να καπηλεύεστε το όνομά του για να βγάλετε τον άνθρωπο που έβριζε και πολέμησε τον Τάσσο, πρόεδρο. Νικόλας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, περιορίστηκε να δηλώσει πως «η απόφαση του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν ήταν ούτε βόμβα ούτε και αναμενόμενη. Η απόφασή του είναι σεβαστή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Εκλογές