Ηλεκτρονική Έκδοση

Ραγκούσης: Στο ΔΝΤ μας έστειλαν αυτοί που μας χρεοκόπησαν

«Η προσφυγή έγινε εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας και όχι βάσει κάποιου σχεδίου του Γιώργου Παπανδρέου», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στον απόηχο της κόντρας Λοβέρδου – Παπανδρέου.

«Προσωπικά ποτέ δεν ζήτησα υποκριτικά συγγνώμη γι’ αυτήν την απόφαση, όπως έκανε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2012 εκμηδενίζοντας κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας που της είχε απομείνει. Ωστόσο ήμουν βαθιά πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έπρεπε να είναι συνειδητή ελληνική πολιτική κι όχι έξωθεν επιβαλλόμενο», αναφέρει ο Γ.Ραγκούσης.

Ο ίδιος διερωτάται «τι νόημα έχει η συζήτηση μόνο για το μνημόνιο την ώρα που:

1) ο μεγαλύτερος πολέμιος του μνημονίου ο κ. Α. Σαμαράς - ο οποίος έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στον τόπο με την αντιπολίτευση που άσκησε από το 2009 ως το 2011 - όπως και ο κ. Κουβέλης έχουν πιστοποιήσει με τη στάση τους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την πατρίδα.
2) με τη λίστα Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε ότι παίζονταν, πίσω από την πλάτη μας, απαράδεκτα παιγνίδια, τα οποία εκ των πραγμάτων προστάτευαν μεγαλοκαταθέτες και ενδεχομένως φοροφυγάδες. Μάλιστα από αυτούς που εισηγήθηκαν ως Υπουργοί Οικονομικών, περικοπές, νέους φόρους και χαράτσια».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καταλήγει:

«Με το μνημόνιο συμφώνησα. Όμως ποτέ δε συμφώνησα οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών. Αυτό ακριβώς το σκανδαλώδες αποφάσισε προχθές η κυβέρνηση Σαμαρά. Δυστυχώς και με την ψήφο όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μειώθηκε από το 25% στο 10% ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων που θα γίνουν ατομικό εισόδημα για τους επιχειρηματίες.Κέρδη που προήλθαν αποκλειστικά από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων που επέφεραν τα μνημόνια και κυρίως θα επιφέρει το 3ο μνημόνιο της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Μνημόνιο
Για το ίδιο θέμα
Κόντρα Παπανδρέου-Λοβέρδου για την προσφυγή στο ΔΝΤ