Ηλεκτρονική Έκδοση

ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΜΑΧΗ

Λοβέρδος: Στημένη η αντιπαράθεση για το ΔΝΤ

Απαντά στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Τελευταία ενημέρωση:

«Δεν την άνοιξα εγώ την αντιπαράθεση, ούτε θέλω να τη συνεχίσω. Όσα είπα, τα έχω πει πάνω από δέκα φορές. Μιλάμε για κάτι στημένο. Δεν ξέρω από ποιον», είπε (Σκάι) ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ανήκει στους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στην επιλογή του ΔΝΤ.

«Τώρα επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει δια των συνεργατών του (...) Θέλω να σταματήσει η συζήτηση για θέματα που δεν έχω πει ποτέ. Εμείς ως κυβέρνηση ομόφωνα αποφασίσαμε να μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης της, ωστόσο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό το μηχανισμό στήριξης πολλοί υπουργοί είχαμε εκφράσει διαφωνίες», ανέφερε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Νωρίτερα, ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργος Πεταλωτής είχε σημειώσει χαρακτηριστικά (ρ/σ Βήμα) ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν από τους υπουργούς οι οποίοι από νωρίς μπήκαν στη μάχη χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος,

Ο Γ.Πεταλωτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις Λοβέρδου εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διαφοροποίησης από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η οποία πάντως κατά τη γνώμη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα δικαιώνεται, μετά και την προσχώρηση του πάλαι ποτέ πολέμιου του Μνημονίου Αντώνη Σαμαρά.

Καλό είναι να μην ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις από πρώην υπουργούς διότι υπάρχουν συγκεκριμένες αντοχές και ανοχές του κόσμου που δεν μπορεί να ακούει πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ, συμπλήρωσε ο Γ.Πεταλωτής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Μνημόνιο
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Κόντρα Παπανδρέου-Λοβέρδου για την προσφυγή στο ΔΝΤ
Κατσέλη: Ψεύδεται ο Α.Λοβέρδος