Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαμαράς από το Κατάρ: Είμαστε εχθροί της γραφειοκρατίας

Τελευταία ενημέρωση:

«Μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες», διαμήνυσε από τη Ντόχα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νεοϊδρυθέντος επιχειρηματικού συμβουλίου ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ.

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας το χαρακτηριστικό μήνυμα ότι η αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός της γραφειοκρατίας η οποία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο των 2ήμερων επίσημων επαφών στη Ντόχα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντά την Τετάρτη τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, όπως και το διάδοχο του θρόνου του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Χθες προηγήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού κοινού ταμείου για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο οποίο η Αθήνα και η Ντόχα θα τοποθετήσουν 1 δις ευρώ εκατέρωθεν - δεν ορίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε δυνατότητες επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός και οι κατασκευές. Παράλληλα, υπογράφηκαν μνημόνια συνεννόησης στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε ως στόχο του ταξιδιού στη Ντόχα να «φέρουμε πιο κοντά το κράτος του Κατάρ με τις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
Κατάρ
Για το ίδιο θέμα
Τζαμί ο Ερντογάν, ΑΟΖ ο Σαμαράς