Ηλεκτρονική Έκδοση

Με ευρεία πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο απόφασης που τέθηκε σε ψηφοφορία. Πάντως, τέθηκαν σε ξεχωριστή ψηφοφορία τρεις τροπολογίες από τη πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, που φαίνεται πως θα διατηρήσει τις πιέσεις προς την ηγεσία προς μια πιο αριστερή κατεύθυνση.

Οι τρεις τροπολογίες αφορούν στη λειτουργία των οργάνων του κόμματος, την κατεύθνση προς μια κυβέρνηση της αιρστεράς και το απόσπασμα αυτό που αναπτύσσονται προβληματισμοί για τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Κατατέθηκε επίσης αρχικά και μια τέταρτη τροπολογία μς τις θέσεις της αριστερής πλευράς σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την πρόταση του κόμματος που αφορούν σ’ αυτές.

Στον πυρήνα της πολιτικής απόφασης βρίσκονται οι θέσεις του κόμματος για την ακύρωση του Μνημονίου, την επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών προς την κατεύθυνση ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αντιμετώπιση της προπαγάνδας της ΝΔ.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται η θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσουν την προσπάθεια διεθνοποίησης των προβλημάτων της χώρας που προκλήθηκαν από τους όρους των δανειακών συμβάσεων και τα Μνημόνια, με την διευκρίνιση ότι οι επισκέψεις του επικεφαλής της Κ.Ο. στο εξωτερικό θα πρέπει να τύχουν καλύτερης προετοιμασίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση - Κριτική από τα αριστερά