Ηλεκτρονική Έκδοση

Την Παρασκευή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα

Στις συνομιλίες με τον Κάρολο Παπούλια

Έτοιμος για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αναφορές στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «οι οιωνοί είναι καλοί» ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ε.Ε. Σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες». Εξέφρασε τη βούληση του κόμματός του «να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης» παραδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία θα συζητηθεί στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα παραστούν αρκετά μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
«Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με το σχόλιο πως «οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί».
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε, επισημαίνοντας ότι στις εκλογές της Κυριακής συμμετείχαν 110 χιλιάδες πολίτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
«Κίνηση των 75»: Να ερευνηθεί η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου