Ηλεκτρονική Έκδοση

Βενιζέλος: «Είναι κλειστοί οι δρόμοι διαφυγής»

Η λύση που επελέγη είναι μία λύση επώδυνη, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ενημέρωσή του από τον υπουργό Οικονομικών, ωστόσο, συμπλήρωσε, στην περίπτωση της Κύπρου απεδείχθη ότι «ποτέ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση, εκτός Ευρώπης, εκτός ευρωζώνης».

Στην περίπτωση της Κύπρου, υπογράμμισε, οι συσχετισμοί δεν είναι απλώς δημοσιονομικοί και χρηματοοικονομικοί, αλλά είναι και συσχετισμοί διεθνοπολιτικοί, γεωπολιτικοί και αυτά πρέπει να λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά υπόψη.

Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι συσχετισμοί, να αντιληφθούμε πώς το πεδίο της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει κανένα καλύτερο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα άλλο, ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο, είναι κλειστοί οι δρόμοι διαφυγής, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος θέλει να κινηθεί καθαρά εκτός ευρωζώνης και εκτός Ευρώπης, πρέπει να έχει την εντιμότητα να το πει και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το λένε, συμπλήρωσε, λέγοντας, «ερμαφρόδιτες θέσεις υπαινιγμοί, εύκολα λόγια και δημαγωγίες δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στον όλεθρο».

Ο Ευ. Βενιζέλος θέλησε επίσης να στείλει το μήνυμα ότι «προσφέρουμε πολύ κακές υπηρεσίες όταν καλλιεργούμε νέου τύπου αφελείς θεωρίες συνομωσίας, σύμφωνα με τις οποίες για την κρίση στην Κύπρο φταίει η Ελλάδα. Το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, το PSI δηλαδή ή δεν ξέρω και εγώ ποιοι άλλοι μυθικοί παράγοντες, οι όποιοι ξεκινούν από την Ελλάδα και πλήττουν τα συμφέροντα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

Επίσης, χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «στεγανοποιήθηκε» απολύτως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Νταϊσενμπλουμ, του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας και προέδρου του Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ήταν επικίνδυνες και για αυτό ανεκλήθησαν, καθώς και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν  να γίνουν δεκτές ως πολιτική από την Ευρωζώνη. 

Πηγή:ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Υπουργείο Οικονομικών
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Στο Μαξίμου ο Γ.Στουρνάρας και ο Χ. Σταϊκούρας