Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπέρ της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές ο Ν. Μηταράκης

Τη στήριξή του σε επενδύσεις που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στις Σκουριές.

φωτογραφία αρχείου φωτογραφία αρχείου Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και κάθε επένδυση να την αντιμετωπίζουμε με πολύ σκληρά κριτήρια, και περιβαλλοντικά, και γενικότερα νομικής φύσης, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί ο νόμος. Αυτές οι επενδύσεις, που δεν συνάδουν με την προστασία του περιβάλλοντος και που δεν καλύπτουν τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, που θέτει η ελληνική πολιτεία, φυσικά και δεν θα γίνουν. Οι επενδύσεις, όμως, που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν».

Ακόμα, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, ουδέποτε ήμασταν φιλικοί απέναντι στις επενδύσεις, είτε αυτές αφορούσαν την ανέγερση ενός ξενοδοχείου είτε -όπως συμβαίνει τώρα- τα μεταλλεία χρυσού. «Αποτέλεσμα ήταν οι επενδύσεις αυτές να γίνουν, αλλά σε άλλες χώρες. Με 27% ανεργία στην Ελλάδα, όμως, τις επενδύσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να τις αγκαλιάσουμε, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές είτε ελληνικές είτε ξένες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Υπουργείο Ανάπτυξης
Επενδύσεις
Για το ίδιο θέμα
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από τους κατοίκους της Ιερισσού