Έντυπη Έκδοση

*ΓΚΑΛΟΠ - «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 29,5%, η Ν.Δ. στο 27%, η Χρυσή Αυγή στο 13%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ από 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,5% και 6% άλλο κόμμα...

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια των ερωτηθέντων για το πολιτικό σύστημα, καθώς 36,9% επιλέγουν αποχή-λευκό-άκυρο, ποσοστό 9,4% δηλώνουν πως δεν έχουν αποφασίσει και 6,4% επιλέγουν να μην απαντήσουν. Το 90% αισθάνονται ανασφαλείς, ενώ 76% υποστηρίζουν ότι η χώρα κινείται σε λάθος δρόμο. Οσον αφορά την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ο «κανένας» σε ποσοστό 60% εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος. Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. χάνουν από 1,5 μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που διεξήχθη προ μηνός, αντιθέτως προς τη Χρυσή Αυγή, που κερδίζει δύο μονάδες.

Επίσης στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνουν από 10,1%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
ΣΥΡΙΖΑ