Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόταση ΑΚΕΛ για δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ

Διεργασίες σε Ελλάδα και Ευρώπη από την πρόταση ΑΚΕΛ για εξοδο από το ευρώ

Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ: «Ιστορική» απόφαση

“Ιστορική” χαρακτηρίζεται η πρόταση της ΚΕ. του ΑΚΕΛ περί συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, το μνημόνιο και την εγκατάλειψη της δανειακής σύμβασης, στο κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra που ως γνωστόν απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η απόφαση αναμένεται να εντείνει τη σχετική συζήτηση που  εδώ και καιρό έχει ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα του ιδρυτικού του συνεδρίου τον Ιούλιο. 
 
“Η παρούσα απόφαση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι μόνο σημαντική αλλά, ίσως, και ιστορική” λέει το κείμενο στο iskra.  
 
Αφού σημειώσει ότι η απόφαση ΄”έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το κόμμα αυτό, μάλλον, έχει αρχίσει να εγκαταλείπει την πολιτική της νεοφιλελεύθερης φιλο-ΕΕ διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων και να ακολουθεί μια νέα ριζοσπαστική τροχιά”  λέει ότι “Το ΑΚΕΛ είναι, ίσως, το πρώτο αριστερό κόμμα σε χώρα-μέλος της ευρωζώνης και το οποίο έχει κυβερνητική προοπτική, που θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το ευρώ και την παρουσία της χώρας του στην ευρωζώνη” και “θέτει σε αμφισβήτηση όχι μόνο το Μνημόνιο αλλά υπογραμμίζει ευθέως και σωστά, ότι η λύση βρίσκεται «εκτός της δανειακής Σύμβασης με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)”
 
Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ έχει προτείνει έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, ως εναλλακτική διέξοδο από το μνημόνιο με την τρόικα, και τη πραγματοποίηση σχετικού δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως η παραμονή στο μνημόνιο «θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα διαχείρισης του φυσικού αερίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αριστερά
Κύπρος
ΣΥΡΙΖΑ
Ευρωζώνη
Για το ίδιο θέμα
Οριακή πλειοψηφία διαμορφώνεται για το Μνημόνιο στην Κύπρο
Γερμανία: Υπέρ της διάλυσης της ευρωζώνης ο Λαφοντέν
Δημοψήφισμα για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη προτείνει το ΑΚΕΛ