Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμίνης: Δεν θα επιτρέψουμε το «συσσίτιο μίσους» της Χρυσής Αυγής

«Αυθαίρετο» και «παράνομο» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για τη Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος. Ο Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για «συσσίτιο μίσους» που «προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Επισήμανε πως «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης».

Τόνισε ότι η αυριανή συνάθροιση είναι «αυθαίρετη» και «παράνομη» και πως ο δήμος θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Χτυπήθηκε 12χρονη από επίθεση του «Καιάδα» στον Καμίνη