Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο πρωθυπουργός στην Κίνα

Προς αναζήτηση επενδυτών

«Υπάρχει έδαφος για συνεργασία»

Στόχος η αύξηση εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ, στα πλαίσια του ταξιδιού του στην Κίνα.

REUTERS/Jason Lee REUTERS/Jason Lee Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών, και ανέφερε πως η συμμετοχή επιχειρηματιών και των δύο χωρών δείχνει πως υπάρχει έδαφος για περαιτέρω συνεργασία σε πεδία όπως ο τουρισμός, τα τραπεζικά, τα τρόφιμα, και άλλα.

Επισήμανε ότι οι εξαγωγές Ελλάδας προς Κίνα έχουν αυξηθεί και στόχος είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το 2015, ενώ μεγάλες κινεζικές εταιρείες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, με τη ναυτιλία να είναι ο καλύτερος πελάτης της Κίνας. Ωστόοσο, υποστήριξε, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο.«Ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο win win», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή μας στην ΕΕ, οι υποδομές μας, το υψηλό προσωπικό, σε συνδυασμό με τις κινεζικές δυνατότητες αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα.

Για την ελληνική κρίση

«Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ύφεση, η πολιτική μας αποσκοπεί να ξεπεράσουμε το χρέος και τη μικρή ανταγωνστικότητα. Παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, οι Έλληνες γνωρίζουν πως προχωρούμε καλά. Τα σενάρια εξόδου έχουν σταματήσει. Η συμφωνία με την ΕΕ είναι δεδομένη. Πλέον αυτή η αξιοπιστία αντανακλάται στις αγορές.Το πρωτογενές έλλειμμα έπεσε, το 2013 θα υπάρχει πλεόνασμα. Τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα αντιμετωπίζονται. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε στη ρευστότητα και κάθε επιχείρηση θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Κύριο θέμα
Πέτυχαν στους χαμηλούς στόχους
Για το ίδιο θέμα
Το κατά Σαμαρά «success story» και η «glamorous Greece»
Συμφωνίες και πρωτόκολλα για συνεργασία Ελλάδας-Κίνας
Αντιδράσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα
Πέτυχαν στους χαμηλούς στόχους