Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρέμβαση Δένδια

Στο στόχαστρο τα όπλα των βουλευτών

Εξέταση των αδειών οπλοφορίας από μηδενική βάση

Τελευταία ενημέρωση:

Εντολή να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε βουλευτές έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε εκπυρσοκροτήσει όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο «Ελ. Βενιζέλος», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ειδικότερα, το μεσημέρι, εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.50 στο counter της εταιρείας  Aegean, με πτήση της οποίας ο βουλευτής θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, την ώρα που άδειαζε το όπλο για να το παραδώσει στους υπεύθυνους της εταιρείας, όπως ορίζεται από τη σχετική διαδικασία, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα χτύπησε στο έδαφος. Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας.

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ζήτησαν με ανακοινώσεις τους να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, η Βουλή έκανε δεκτή πρόταση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη για την απαγόρευση της οπλοφορίας των βουλευτών εντός της Βουλής.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα, είτε με αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής είτε με αποφάσεις του ίδιου του προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Η ιστορία με την οπλοφορία των των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, που αποκάλυπτε ότι βουλευτής του εν λόγω κόμματος είχε περάσει με όπλο στο γκαράζ του Κοινοβουλίου και πως δεν ήταν η πρώτη φορά.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οπλοφορία-οπλοκατοχή
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Προς έλεγχο όλες οι άδειες οπλοφορίας