Ηλεκτρονική Έκδοση

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε θέση άμυνας η ΝΔ για το αντιρατσιστικό

Εντοπίζει στις λεπτομέρειες τη διαφωνία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την εκτίμηση ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού και της ξενοφοβίας, αλλά απλώς διαφωνούν ως προς το απαιτούμενο εργαλείο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε τις αιτιάσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος αρχικά έδωσε εντολή για την κατάρτιση του νομοσχεδίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και έπειτα προέβη σε αλλαγή πλεύσης.

Σύμφωνα με τον Σ.Κεδίκογλου, η μοναδική δημόσια τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα καταγράφηκε στην εκδήλωση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δεσμευτεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει νομική αναφορά στο Ολοκαύτωμα.

Χθες η ΝΔ κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες για τον υφιστάμενο αντιρατσιστικό νόμο. Είχε προηγηθεί η κατάθεση κοινής - νέας - νομοθετικής πρότασης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι, απαντώντας σε σχετική επιστολή του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, ανάμεσα σε άλλα, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε ότι η ΝΔ επιδιώκει να μην μετατρέψει τη Χρυσή Αυγή σε δήθεν θύμα, γεγονός το οποίο κατά τη γνώμη του θα την ενδυνάμωνε, αλλά αντίθετα στοχεύει στην εξάλειψη των αιτιών που την έφεραν στην επιφάνεια.

Newsroom Enet
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Ρατσισμός
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Απάντηση Σαμαρά στον Βαλαωρίτη
Οι τροπολογίες της ΝΔ για το αντιρατσιστικό