Έντυπη Έκδοση

Απάντηση Σουλιωτών στα περί «μύθου»

Εντονη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους Σουλιώτες οι δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία προχθές χαρακτήρισε το χορό του Ζαλόγγου «εθνικό μύθο». «Για μας και τα παιδιά μας, για γενιές ολόκληρες, η Ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε.

Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών», τόνισε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ.

Οπως υπογράμμισε, θεωρεί αδιανόητο και απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, «ειδικά σε μια τέτοια εποχή που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείρισή μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο εκτός από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους. Να το θεωρήσω όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον;» αναρωτήθηκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ