Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενταση στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Την απόφαση του ΣτΕ συζητούν οι τρεις αρχηγοί

Ορίζεται «υφυπουργός ΝΕΡΙΤ» - Πιέσεις για να αποφευχθούν εκλογές

Τελευταία ενημέρωση:

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να βρει διέξοδο από την κρίση, αλλά πολλά θα κριθούν από την ερμηνεία που θα δώσουν στην απόφαση οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Επικαιροποιημένη συμφωνία ζητά ο Σαμαράς Επικαιροποιημένη συμφωνία ζητά ο Σαμαράς Ενώ συνεχίζεται η συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της  Επικρατείας προκειμένου να βρει διέξοδο από την κρίση.

Πολλά θα κριθούν από την ερμηνεία που θα δώσουν στην απόφαση οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί -νομικοί και οι δύο- και αν θα θεωρήσουν πως όντως επικυρώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πολλοί πάντως εκτιμούν πως η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί σοβαρή πολιτική ήττα για τον πρωθυπουργό καθώς  ακυρώνει το  “μαύρο” στις τηλεοπτικές οθόνες και το βασικό επιχείρημά του πως η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναδιοργανωθεί ενώ βρίσκεται εν λειτουργία. 

Προτάσεις Σαμαρά
 
Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός πρότεινε το διορισμό διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής υπό τη σκέπη του υπ. Οικονομικών στο οποίο ανήκουν πλέον τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, σε κλίμα έντασης στο Μαξίμου.
Την ευθύνη για τις νέες προσλήψεις και την “αξιοποίηση” του προσωπικού θα έχει η νέα προσωρινή διοικούσα επιτροπή. θα αναλάβει προσλήψεις δημοσιογράφων και τεχνικών, το προσωρινό πρόγραμμα και την παρακολούθηση της εφαρμογής του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ετοιμάζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ και ζητά τη ψήφισήη του
Υπεραμύνθηκε την απόφαση Κεδίκογλου προτείνοντας ένα προσωρινό μεταβατικό καθεστώς .

Η θητεία της επιτροπής θα είναι προσωρινή μέχρι να οριστούν τα νέα όργανα διοίκησης της “νέας ΕΡΤ”, ενώ πέταξε και υποσχέσεις για συνεργασίες με το BBC (που πάει με όλα) κι άλλους αξιόπιστους διεθνείς φορείς.

Ο Σαμαράς πρότεινε επίσης να οριστεί υφυπουργός με αποκλειστική αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτός δεν θα είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος όμως παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο πολιτικό επίπεδο ζήτησε επικαιροποιήση της προγραμματικής συμφωνίας, αναβάπτιση σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων για να μην πάμε σε εκλογές όπως είπε. Μίλησε για καλύτερο συντονισμό των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης όταν πριν δεν το συζητούσε καν.

Είπε επίσης ότι ανασχηματισμός θα γίνει μετά το συνέδριο της Ν.Δ, που ξεκινά 28 Ιούνη, δηλαδή σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επικαλέστηκε ως λόγους για να μην πάει η χώρα σε εκλογές, να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ, να μην ακυρωθεί ο αγωγός TAP, να μην πληγεί ο τουρισμός, να μην εμποδιστούν οι επενδύσεις.

Β.Σ. - Κ.Σ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Κυβέρνηση
ΕΡΤ