Έντυπη Έκδοση

ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗ

«Δεν συνεργώ σε κουκούλωμα»

Πιο κοντά το σενάριο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο φέρνει η αιφνίδια δήλωση Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑΟΣ θα ψηφίσει υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης του Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ο ίδιος, σε συνομιλία με την «Ε» χθες βράδυ, υποστήριξε ότι δεν θα δώσει την αφορμή στους πολίτες να τον κατηγορήσουν ότι συνεργεί με τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή στο «κουκούλωμα».

«Είμαστε μπετόν»

«Στο θέμα Παυλίδη, η μία παράμετρος είναι τα φτωχά νομικά ευρήματα, ενώ μία εξίσου σημαντική παράμετρος είναι οι αμφισβητήσεις και οι αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί στο εκλογικό σώμα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης», τόνισε από τη Σπάρτη. «Αλλο το πόρισμα και άλλο η τοποθέτηση που θα κάνουμε. Εμείς έχουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα μπετόν. Από μας, διαρροή δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Είδε ότι το «δεκανίκι» που φερόταν να δίνει στη Ν.Δ. του έκανε πολιτική ζημιά και άλλαξε το τροπάριο. Ρόλο πρέπει να έπαιξε και το γεγονός ότι η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research έδειξε το κόμμα του να παρουσιάζει πρόβλημα συσπείρωσης.

Ακόμη και οι βουλευτές του πληροφορήθηκαν την απόφασή του για παραπομπή από τους δημοσιογράφους που είχαν μιλήσει με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για παραπομπή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν αναιρεί τις δηλώσεις περί «ασθενών στοιχείων» εις βάρος του Παυλίδη που έχουν γίνει από στελέχη του, αλλά υποστηρίζει ότι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα δοθεί η ευκαιρία στον πρώην υπουργό να αποδείξει την αθωότητά του.

Τα πάνω-κάτω

Ανεξάρτητα από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει ο Καρατζαφέρης, πέτυχε να φέρει τα πάνω κάτω στη Ν.Δ. Οι διπλές εκλογές δεν μπορούν πλέον να αποκλείονται. Ολα κρέμονται από το αν οι βουλευτές της Ν.Δ. θα τηρήσουν την κομματική πειθαρχία κατά της παραπομπής. Αν υπάρξουν «διαρροές» και δεν βρεθούν «σωτήρες» από άλλα κόμματα να υποστηρίξουν τη μη άσκηση ποινικής δίωξης και τελικά παραπεμφθεί ο Παυλίδης, τότε ο Κ. Καραμανλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα να στηρίξει την κυβέρνησή του σε έναν υπόδικο, αφού ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται ούτε να παραιτηθεί ούτε να ανεξαρτητοποιηθεί, ή να προσφύγει σε εκλογές.

Σε ερώτηση της «Ε» πώς βλέπει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι αυτό είναι θέμα που αφορά κυρίως τον Κ. Καραμανλή, ότι ο ίδιος δεν τις φοβάται, αντίθετα εκτιμά ότι το κόμμα του θα αυξήσει το ποσοστό του και υποστήριξε μάλιστα ότι «οι κάλπες θα δώσουν κυβέρνηση και μάλιστα οικουμενικού χαρακτήρα». Η Ν.Δ. πάντως έχει αποφασίσει υπέρ της απαλλαγής Παυλίδη.

Για το σπίτι

Την παρέμβαση της Εφορίας για το θέμα του σπιτιού της θυγατρός Παυλίδη ζήτησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Θόδωρος Καράογλου. «Εφοριακός ήμουν πριν εκλεγώ βουλευτής» δήλωσε (στο Κόκκινο 105,5). «Η ΥΠΕΕ θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα για να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα. Από τη στιγμή που έχει προκύψει μια φορολογική παράβαση, αυτό είναι δεδομένο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Κατά συνείδηση