Έντυπη Έκδοση

Ο περισπασμός της Χρυσής Αυγής

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών ομάδων της Ακροδεξιάς και της (αναρχικής συνήθως) Αριστεράς είναι κοινό φαινόμενο από πολλά χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Με τη μαζική είσοδο της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στο ελληνικό πολιτικό τοπίο, η οποία αποδεδειγμένα επιδιδόταν σε βίαιες επιθέσεις κατά ανίσχυρων μεταναστών που τους έφερε στη χώρα μας η παγκοσμιοποίηση, εισήχθη και το φαινόμενο παρόμοιων πολιτικών συγκρούσεων, όταν αριστερές ομάδες έκαναν τη δουλειά που δεν έκανε το κράτος, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποίησης.

Στον απόηχο παρόμοιων συγκρούσεων ήλθε και ο θανάσιμος τραυματισμός του Παύλου Φύσσα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν προσχεδιασμένη δολοφονία, εφ' όσον άλλωστε δεν είχε κανένα κίνητρο η Χ.Α. να αναγκάσει ακόμη και κάποιους προστάτες της μέσα στην κοινοβουλευτική χούντα να συναινέσουν σε άγριες διώξεις εναντίον μελών της, που πιθανότατα θα έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στα εκλογικά ποσοστά της.

Μιλώ για κάποιους προστάτες της, γιατί βέβαια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πώς τόσο καιρό που η Χ.Α. προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις κατά μεταναστών δεν είχε κινηθεί καμιά δίωξη εναντίον της, όχι σαν οργάνωσης, αλλά εναντίον συγκεκριμένων μελών της που αποδεδειγμένα διέπρατταν εγκληματικές πράξεις. Προφανώς, η ανοχή των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις δεν οφειλόταν μόνο στο δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της οργάνωσης σε αυτά, αλλά κυρίως σε εντολές «άνωθεν».

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κοινοβουλευτική χούντα περίμενε να υπάρξει νεκρός για να κηρύξει ολόκληρη την οργάνωση εγκληματική, γεγονός που ιδιαίτερα βολεύει τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή, τα οποία θα καρπωθούν και τους ψηφοφόρους που θα μετακομίσουν από τη Χ.Α., ενισχύοντας τα καταρρέοντα εκλογικά ποσοστά τους.

Το γεγονός όμως ότι η Χ.Α. είχε κάποιους προστάτες στο «σύστημα» κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, «συστημική» οργάνωση, όπως κάποιοι αφελώς, και πολλοί άλλοι εκ του πονηρού, υποστηρίζουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χ.Α. όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστηρίζει τους μετανάστες, μαζί με τους Σύρους και Λίβυους «επαναστάτες» που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σφαγή του συριακού και του λιβυκού λαού!

Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ (πολιτικά, οικονομικά, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.λπ.) που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης -ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του ελληνικού λαού και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο.

Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή «φασιστικού» κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, «Ευρώπη των εθνών» αντί για τη σημερινή «Ευρώπη του κεφαλαίου» κ.λπ. Ομως όλα αυτά είναι ανάθεμα για την Υ/Ε που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση και, σε συνεργασία με την ντόπια ελίτ, έχει επιβάλει την οικονομική κατοχή στο λαό μας, που οδηγεί στην πλήρη οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.

Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Αλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η κοινοβουλευτική χούντα για να επιβάλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ., μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο λαός.

Η χούντα μάλιστα αυτή συνοδεύει την πολιτική βία με οικονομική βία, που έχει ήδη οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες στη χώρα μας, ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας που μόλις αποκαλύφθηκε, δεκάδες χιλιάδες θανάτους από έλλειψη επαρκούς υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές. Με αυτή την έννοια, η κοινοβουλευτική χούντα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, «φασιστική» με τη Χ.Α.

Ομως, όπως ανέφερα, ο φασιστικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οντότητας δεν καθορίζεται μόνο από τη στάση της σε σχέση με τη βία αλλά, κυρίως, από τους προγραμματικούς στόχους της.

Αλλο, βέβαια, ότι η Χ.Α. (όπως και άλλες παρόμοιες οργανώσεις) ζει σήμερα στη δεκαετία του 1930 των κρατών-εθνών, εφ' όσον βέβαια κανένας από τους προγραμματικούς στόχους της δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς και, ακόμη χειρότερα, χωρίς άμεση έξοδο από την Ε.Ε., που η Χ.Α. δεν τολμά να ζητήσει!

Αλλά, αν η Χ.Α. με βάση το πρόγραμμά της δεν είναι συστημική οργάνωση (πράγμα που δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι αντισυστημική), τότε γιατί άραγε να έχει κάποιους προστάτες μέσα στο σύστημα; Εδώ ερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικό της Χ.Α.

Είναι γνωστό ότι η Υ/Ε σήμερα χρησιμοποιεί τις παντός τύπου διαιρέσεις (πολιτικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.λπ.) σε κάθε χώρα για να αλώσει και ενσωματώσει τους λαούς στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της κοινοβουλευτικής χούντας (π.χ. Μέση Ανατολή).

Με δεδομένο ότι σύντομα θα καταλάβει και ο τελευταίος αφελής τι πραγματικά σημαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ. (είτε σήμερα τα επιβάλλει η κοινοβουλευτική χούντα είτε αύριο μια κυβέρνηση της «Αριστεράς»), η κοινωνική έκρηξη είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι κάλλιστα πιθανό ότι η Χ.Α. θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τέλειο περισπασμό από τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε: την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υ/Ε και της ντόπιας ελίτ. Εναν περισπασμό που, στην ανάγκη, θα μπορούσαν να τον εξωθήσουν ακόμη και στα όρια του εμφυλίου πολέμου, όπου τα εξαθλιωμένα από την παγκοσμιοποίηση λαϊκά στρώματα (ανένταχτα ή της Αριστεράς) θα πολεμούσαν τα αντίστοιχα εξαθλιωμένα στρώματα κάτω από τη σημαία της Χ.Α. και παρόμοιων οργανώσεων...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η Φιλοκτήτης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Γιατί ο κ. Φωτόπουλος προσφέρει σωσίβιο στη Χρυσή Αυγή; Τα όσα ισχυρίζεται προσβάλλουν την αριστερά, τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και εκτρέφουν το τέρας! Φοβούμενος τα πιθανά οφέλη που θα έχουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κόμματα νομίμως εκλεγμένα, καταντά ο καλύτερος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.
2 Ο/Η ΜD έγραψε: (πριν 6 έτη)
O Φωτόπουλος δεν προσφέρει κανένα σωσίβιο στη ΧΑ, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι.Είναι δεδομένο, νομίζω, από την εμπειρία 2 και πλέον χρόνων ότι τη ΧΑ την έχουν αποκλείσει πλήρως από τον πολιτικό διάλογο όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, δηλαδή ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος κλπ.Επιπλέον, απο καιρό το διεθνές κατεστημένο όπως εκφράζεται από την ΕΕ έχει ζητήσει την απαγόρευση της οργάνωσης. Υπό αυτό το πρίσμα, φαντάζομαι, διατυπώνει και ο Φ. το συμπέρασμα ότι η ΧΑ κάποιους ενοχλεί και την πολεμάνε. Από την άλλη κάνει ξεκάθαρο, ότι παρόλο αυτό τον μη συστημικό της ρόλο, καταφέρνουν οι μηχανισμοί του Κράτους να την χρησιμοποιούν παρουσιάζοντας το "Φασιστικό Κίνδυνο" ως μέγα πρόβληματα για τα λαϊκά στρώματα,και όχι η ανεργία, η φτώχεια κλπ. αποαποπροσανατολίζοντας τα σκόπιμα.
Τέλος, προσβολή για τη Δημοκρατία(εξουσία του λαού) αποτελεί η δανειακή σύμβαση, η Κοινοβουλευτική Χούντα, η ΕΕ τα οποία εδω και χρόνια επικρίνει ο Φ. Προσβολή για την αριστερά αποτελεί ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει πιο δεξιό από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Το τέρας είναι ο Φασισμός της κυβερνητικής πολιτικής και με αυτό πρέπει να ασχολούμαστε!
Αναμένω απάντηση ;)
3 Ο/Η Τασος Ι. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπραβο στον Τακη Φωτοπουλο που εχει το θαρρος να παει κοντρα στο ρευμα και να πει τα πραγματα με το ονομα τους, χωρις να μασαει τα λογια του!

Οποιος ξερει να διαβαζει, μπορει να δει οτι δεν δινει καμια στηριξη στη ΧΑ. Λεει το αυτονοητο. Δεν ειναι η ΧΑ που απειλει τη χωρα, αλλα η προσδεση της στο αρμα της νεοφιλελευθερης παγκοσμιοποιησης. Εναντια σε αυτη πρεπει να παλεψουμε, οχι εναντια σε "φασιστικους κινδυνους" και κουραφεξαλα.

Πολλοι ειναι αυτοι που ενοχλουνται ολα αυτα τα χρονια απο την εμπεριστατωμενη αρθρογραφια του, την οποια παρακολουθω, απο οταν ξεκινησε να γραφει στην "Ε".

Αυτου του ειδους η εμπεριστατωμενη αρθογραφια ειναι που κανει την "Ε" να ξεχωριζει και να μην ειναι μια φυλλαδα σα τις αλλες.
4 Ο/Η mimou aptou έγραψε: (πριν 6 έτη)
"Δεν ειναι η ΧΑ που απειλει τη χωρα, αλλα η προσδεση της στο αρμα της νεοφιλελευθερης παγκοσμιοποιησης. Εναντια σε αυτη πρεπει να παλεψουμε, οχι εναντια σε "φασιστικους κινδυνους" και κουραφεξαλα. "

Άρα, ας μην ασχολούμαστε με τη Χρυσή Αυγή του 20%. Δεν είναι πρόβλημα η γιγάντωση του ναζισμού στα 16χρονα στα σχολεία.

Άσε που η ρητορεία της ΧΑ βάλει επίσης κυρίως κατά της "νεοφιλελευθερης παγκοσμιοποιησης", οπότε που ξέρεις, μπορεί σε λίγο οι "καράφλες απ΄έξω και από μέσα" να τα βρουν με τις τάσεις της αριστεράς που έχουν τις ίδιες απόψεις.
5 Ο/Η κανακάρης έγραψε: (πριν 6 έτη)
mimou aptou προφανώς έχετε άγνοια βασικών πολιτειακών και πολιτικών ζητημάτων. Η "γιγάντωση του ναζισμού" στα 16χρονα στα σχολεία, έχει σχέση απλά με τη Χρυσή Αυγή ή με το ότι η παγκοσμιοποίηση και η υπερεθνική τάξη μαζί με την ντόπια (που για εσάς προφανώς, αφού ούτε καν τα αναφέρετε, δεν είναι "πρόβλημα", παρότι οδηγεί στην εξόντωση εκατομμύρια!) οδηγεί σημαντικά λαϊκά στρώματα σε συντηρητισμό κτλ. Τώρα αν θέλετε να πείτε ότι όλα αυτά τα στρώματα είναι "φασιστικά", ή ότι η προπαγάνδα τους είναι...ναζιστική και ότι κινδυνεύουμε από τον Ναζισμό εξ αυτού εν έτει 2013, μάλλον είστε χρήσιμο μέρος του εμφυλίου που όπως σωστά γράφει ο αρθρογράφος, στήνεται σήμερα με όχημα τη Χρυσή Αυγή (αλλά και την "Αριστερά").
6 Ο/Η Αντώνης Μ. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σήμερα η αρθρογραφία του Τάκη Φωτόπουλου και μετά από όλη την εκστρατεία λάσπης από το σύστημα αλλά και την 'αριστερά' της Παγκοσμιοποίησης, δικαιώνεται με τον πιο άγριο και δολοφονικό τρόπο. Ο εμφύλιος πόλεμος που από την αρχή διεβλεψε είναι σε πλήρη πλεον εξέλιξη. Και η 'αριστερά' συνεχίζει να χτίζει το...αντιφασιστικό της μέτωπο κατά του Ναζισμού καποιων εγκκηματιών που μας απειλεί εν έτει 2013 και όχι κατά της παγκοσμιοποίησης/ΕΕ!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Η άποψή μου - Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ