Έντυπη Έκδοση

«Πρέπει πρώτα να σβηστούν από τα μυαλά οι σβάστικες»

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σβηστούν οι σβάστικες από τα μυαλά. Για να σβηστούν από το σώμα, αναλαμβάνω εγώ», δηλώνει στην «Ε» ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς.

«Εγώ θα τις σβήνω δωρεάν από το σώμα», λέει ο δερματολόγος Χ. Τζερμιάς «Εγώ θα τις σβήνω δωρεάν από το σώμα», λέει ο δερματολόγος Χ. Τζερμιάς Στη θέα της νέας διαφήμισης του ιατρείου του, που κυκλοφόρησε χθες, πολλοί σάστισαν: ένα μπράτσο το οποίο καλύπτεται από μια σβάστικα-τατουάζ, είναι φωτογραφία που επέλεξε για να διαφημίσει τις υπηρεσίες αφαίρεσης τατουάζ. «Οι μόδες περνούν» είναι το σλόγκαν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η Χρυσή Αυγή εκτός από πολιτικό κόμμα και ιδεολογία είναι και τάση. Οι σβάστικες είναι γύρω μας παντού, μέσα στα μυαλά» και λέει πως αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη εικόνα επειδή τον τελευταίο καιρό δέχεται τηλεφωνήματα από χρυσαυγίτες που θέλουν να σβήσουν τα τατουάζ τους. Το κόστος της αφαίρεσης είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος, οπότε καθώς οι μελλοντικοί πελάτες επιχειρούν να του περιγράψουν το τατουάζ που έχουν αναφέρονται σε σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα.

«Οι ίδιοι μου τηλεφωνούν και ζητάνε πληροφορίες για το κόστος της αφαίρεσης του τατουάζ. Ακόμα όμως δεν έχει έρθει κανείς», λέει ο γνωστός δερματολόγος. «Εχω αφαιρέσει κόκκινα αστέρια, σφυροδρέπανα, τριφύλλια και άλλα σύμβολα. Ερχονται και αφαιρούν τα σύμβολα για να μην προκαλούν στην παραλία και φάνε ξύλο. Γι' αυτό λέω ότι το ζήτημα είναι να σβηστεί η Χρυσή Αυγή από το μυαλό, όχι μόνο από το σώμα», λέει ο κ. Τζερμιάς. Στη συνέχεια τονίζει ότι «δικαιολογίες και ελαφρυντικά για μόδες με τις σβάστικες δεν υπάρχουν. Οσοι τους ψήφισαν δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Μερικοί έκαναν σβάστικες τατουάζ. Εκτός όλων, η Χρυσή Αυγή ήταν μια τάση. Τις σβάστικες τις αφαιρώ δωρεάν. Ας αποφασίσουν να τις σβήσουν κι εγώ δεν θέλω χρήματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
ναζισμός/νεοναζισμός
Χρυσή Αυγή