Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έκανε το μεγαλύτερο δώρο στους καναλάρχες»

Κεδίκογου: «Καλύπτουμε τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας»

Κατηγορίες στην κυβέρνηση απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση να δώσει στα ελληνικά κανάλια νόμιμες άδειες: «Η διαπλοκή στη χώρα μας καλά κρατεί, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες και μετά από 23 χρόνια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών με προσωρινές άδειες που είχαν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κάνει το μεγαλύτερο δώρο στους καναλάρχες, αφού νομιμοποιεί αυθαίρετα τις άδειες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή ανέξοδα και παράνομα».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταγγελτική για το θέμα που η "Ελευθεροτυπία" είχε πρωτοσέλιδο: «Είχε προηγηθεί βέβαια το άλλο δωράκι από την κυβέρνηση προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ, το κλείσιμο της ΕΡΤ, ώστε να μπορούν να μονοπωλήσουν το νέο ψηφιακό περιβάλλον, μέσω της DIGEA, οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών».

Μέσα σε όλα αυτά, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση χαρίζει τα χρέη των καναλιών που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια για την κατοχή των συχνοτήτων, νομιμοποιώντας την εισφοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, τηλεοπτικά κανάλια ενισχύονται με θαλασσοδάνεια που τους παρέχουν τραπεζίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να κατέχουν τον έλεγχο των τραπεζών, όταν αυτές έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με λεφτά των φορολογουμένων, που νιώθουν στο πετσί τους τη σκληρή μνημονιακή πολιτική και όταν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη βάζουν λουκέτο γιατί δεν μπορούν να δανειστούν ούτε ένα ευρώ.

Και καταλήγει με την προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «η ανάγκη να καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να μπουν νέοι κανόνες»

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην προσωρινή ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της ανεξάρτητης αρχής ΕΕΤΤ και καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών, για να μη μείνουν χωρίς τηλεόραση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου που ξεκινά σύντομα.
 
«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξορθολογίσει τη λειτουργία των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή, και να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον. Κι όμως ορισμένοι παραπληροφορούν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.
 
Επίσης είπε πως στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης τα έσοδα για το δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθουν από τρεις πηγές: από τον πάροχο δικτύου (διαχειριστή φάσματος), από τον πάροχο περιεχομένου, δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και από την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος.
 

 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Χαρίζονται με νόμο οι άδειες TV