Ηλεκτρονική Έκδοση

Αύριο το πόρισμα της προανακριτικής, τη Δευτέρα η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Αριστοτέλη Παυλίδη

Έμειναν οι σκιές για τις καταθέσεις

«Ύποπτες» οι τραπεζικές κινήσεις του Κλ. Ρούτση λένε οι εμπειρογνώμονες της ΤτΕ

Με την κατάθεση των εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της προανακριτικής για την υπόθεση Παυλίδη. Οι εμπειρογνώμονες χαρακτήρισαν ύποπτες τις καταθέσεις που έκανε ο επιχειρηματίας Κλέαρχος Ρούτσης στον λογαριασμό του αδελφού του πρώην υπουργού, Αναστάσιου. Ο τελευταίος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δεύτερης κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής, ότι οι αναλήψεις που έκανε ο πρώην υπουργός Αιγαίου, από τον επίμαχο λογαριασμό γίνονταν από το παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή, με πληρεξούσιο, το οποίο είχε από το άνοιγμα του λογαριασμού, το 1985.

Νωρίτερα, ο Κλέαρχος Ρούτσης είχε αποδώσει στην ασθενή του μνήμη και συγκεκριμένα στην αδυναμία του να θυμηθεί απ' έξω το ΑΦΜ του και άρα να πραγματοποιήσει κατάθεση άνω των 10 χιλ. ευρώ, τις "σπαστές" καταθέσεις μικροποσών από τον ίδιο στον λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη.

Ο επιχειρηματίας δικαιολόγησε τα χρήματα που έστελνε μέσω τραπέζης στον  αδερφό του βουλευτή της Ν.Δ., λέγοντας ότι αφορούσαν μία τουριστική επένδυση που σχεδίαζαν από κοινού στο Γαλαξίδι και η οποία τελικά δεν έγινε. Όπως είπε μάλιστα τα χρήματα τα δαπάνησε ο ίδιος για ψυχαγωγικούς λόγους (συγκεκριμένα για αγορά σκάφους) και γι' αυτό από το 2002 μέχρι το 2008 επέστρεφε τμηματικά τα χρήματα στον κ. Παυλίδη.  Όπως διευκρίνισε, πραγματοποιούσε "σπαστές" καταθέσεις των 7.000 και 8.000 ευρώ, παρά τη μεγάλη του οικονομική επιφάνεια, γιατί αν έκανε κατάθεση πάνω από 10.000 ευρώ θα έπρεπε να δώσει τον αριθμό φορολογικού μητρώου του, τον οποίο και δεν θυμόταν.  Όταν, δε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στην επιτροπή διερωτήθηκαν πως είναι δυνατό να μην θυμάται για 15 φορές - όσες και ο αριθμός των καταθέσεων- τον ΑΦΜ του, ο κ. Ρούτσης δεν απάντησε.

"Θιγμένος" δηλώνει ο Αν. Παυλίδης

Εν τω μεταξύ, ο Αναστάσιος Παυλίδης εμφανίστηκε να τον θίγει η διαδικασία και τα όσα γράφονται και λέγονται στα Μέσα Ενημέρωσης. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "επί 40 χρόνια δούλεψε σκληρά στη ζωή του, στην Αφρική και αυτές τις μέρες ακούει να τον περιγράφουν σαν να είναι κάποιος αλήτης".

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρούτσης θα έκανε μαζί του επένδυση που δεν έγινε και γι' αυτό του επέστρεφε σταδιακά τα χρήματα, ενώ αναφερόμενος στον επιχειρηματία Χρυσοχοΐδη, το απέδωσε σε "κληρονομιά", καθώς σημείωσε πως "είχε δώσει χρήματα στον πατέρα του ο οποίος δε ζει πια και ο κ. Χρυσοχοΐδης τα επέστρεφε στον ίδιο, σταδιακά".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Σκιές στους λογαριασμούς του αδελφού Παυλίδη