Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς διοικητικούς ΑΕΙ

«Συμπληρώστε τα στοιχεία, διαφορετικά έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις»

Απέκλεισε νέα μέτρα -νέες περικοπές

Σαφές μήνυμα προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να συμπληρώσουν -έως την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και λήγει η προθεσμία- τις φόρμες απογραφής τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η αργία. Επανέλαβε τα περί πλεονάζοντος προσωπικού στα ΑΕΙ και συμπλήρωσε: «δεν είπα ποτέ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, η σύγχυση οφείλεται στο ότι εξαρχής δεν λέγαμε την αλήθεια».

Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικής Διακυβέρνησης στο Mega, η κυβέρνηση έβρισκε ιδιαίτερα σχήματα για να κρύψει την αλήθεια ξεκινώντας από την εφερδρία και συνεχίζοντας με τη διαθεσιμότητα αλλά η αλήθεια είναι-όπως σημείωσε- ότι αποτελεί ρητή δέσμευση έναντι των δανειστών από το Μάρτιο του 2012 ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014 στο δημόσιο τομέα. "Δεν είναι εύκολο να το υπογράφεις αλλά είναι η πραγματικότητα" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Σχολίασε ότι δεν γίνεται να παραμείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και να εκβιάζονται οι φοιτητές επειδή κάποιοι δεν εφαρμόζουν το νόμο και επανέλαβε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό-παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από πλευράς πανεπιστημιακών ιδρυμάτων-φέρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου πλεονάζουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι, όπως υποστήριξε.
   
Διαβεβαίωσε τέλος, στο πλαίσιο των δηλώσεων που γίνονται από σειρά κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο χρονικό διάστημα- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν άλλα μέτρα. "Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα σε αυτή τη διαπραγμάτευση πχ το πρωτογενές πλεόνασμα" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ εκτίμησε ότι ακόμη και αν υπήρχε σχετική εισήγηση, τα μέτρα δεν θα ψηφίζονταν από τη Βουλή. "Εμείς κάνουμε σειρά παρεμβάσεων στο δημόσιο με όφελος δημοσιονομικό , δεν υπάρχει όμως περιθώριο για οριζόντιες μειώσεις μισθών, συντάξεων και ούτε ένα ευρώ πρόσθετων φόρων" κατέληξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
ΑΕΙ