Έντυπη Έκδοση

Μη βιώσιμη η χώρα για τους πολίτες

Είναι κοινή, καθημερινή διαπίστωση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι σύντομα θα απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας για να συμπληρώσουν την αδυναμία των προηγούμενων. Ο φαύλος κύκλος, στον οποίο μπήκε η χώρα από τις πολιτικές των Μνημονίων και της μονόπλευρης εσωτερικής υποτίμησης-πτώχευσης, έχει φέρει τους πολίτες στα όρια της απόγνωσης και της αναξιοπρέπειας.

Enet,gr Enet,gr Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του ΟΑΕΔ, η ανεργία όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά εξακολουθεί να γιγαντώνεται. Ακόμη και τον άκρως τουριστικό μήνα Σεπτέμβριο, η απασχόληση μειώθηκε αντί να αυξηθεί, με το συνολικό αριθμό ανέργων να ανέρχεται σε 1.376.463 άτομα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Η βαθιά κρίση, η συνεχής ύφεση, έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στο περιθώριο της ζωής το 60% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας, καθώς του στερούν τη δυνατότητα να εργαστεί και να παράξει τα στοιχειώδη μέσα αυτοσυντήρησής του.

Πιστεύει άραγε κάποιος, με σώας τα φρένας, ότι μια χώρα που μπορεί να δώσει δουλειά μόλις στο 40% του εργατικού προσωπικού της είναι βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά; Περιμένοντας μάταια μια ανάπτυξη που δεν έρχεται, οι Ελληνες πολίτες βιώνουν τη χειρότερη καταστροφή παραγωγικών δομών που γνώρισε ποτέ δυτικοευρωπαϊκό κράτος εν καιρώ ειρήνης.

Η μαζική ανεξέλεγκτη ανεργία έχει αλυσιδωτές συνέπειες. Με δεδομένο ότι μόλις ένας στους δέκα ανέργους έχει σήμερα πρόσβαση σε κάποιο επίδομα, είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Η ολοκληρωτική κατάρρευση της απασχόλησης και των εισοδημάτων οδηγεί αυτόματα και στην πλήρη αδυναμία ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εφορία. Ηδη άλλοι 500.000 φορολογούμενοι προστέθηκαν μέσα στο 2013 στους υπόλοιπους 2.695.791 φορολογουμένους (!) που οφείλουν συνολικά στο Δημόσιο περίπου 63 δισ. ευρώ.

Και μέσα σε όλα, έρχεται να προστεθεί και η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, όπως απαιτούσαν οι δανειστές. Κι εδώ τα πράγματα είναι σκληρά. Το ξεπάγωμα των κατασχέσεων στην πρώτη κατοικία απειλεί να αφήσει άστεγους και έκθετους σε διεθνή κοράκια χιλιάδες συμπολίτες μας.

Την αποκλειστική ευθύνη για τη δραματική και αδιέξοδη κατάσταση έχουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι επιμένουν προκλητικά να ισχυρίζονται ότι δήθεν υπηρετούν το κοινό καλό με την πολιτική τους. Απεργάζονται -και γι' αυτό είναι άκρως επικίνδυνοι- μόνο την καταστροφή μας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η kostas DJ έγραψε: (πριν 6 έτη)
Καλά τα λεγόμενά σου φίλτατε.
Αυτά πιστεύω κι εγώ και πολλοί άλλοι.
Και σταματάμε εδώ. Τους ακούμε, τους ανεχόμαστε και το χειρότερο τους ψηφίζουμε και, το χειρότερο ακόμα, θα τους ξαναψηφίσουμε.
Ώ άκρατε μαζοχισμέ, ώ ατελείωτη ηλιθιότητα ώ ευνουχισμένε "Έλληνα" του 2013!
Χάνεται το Έθνος μας κι εμείς επιμένουμε να λειτουργούμε τις smart-HDTV, τα iPhones και τα υπόλοιπα εξαρτησιογόνα που μας σερβίρουν εκείνοι που είναι έτοιμοι να ρουφήσουν και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας.
Αν δεν κάνουμε ΝΤΟΥ στις πιάτσες, το ίδιο έργο θα παίζεται πάνω στις πλάτες μας. Κι εμείς θα χειροκροτούμε.
Ο λαός θέλει ηγέτες και ηγέτες σήμερα δεν υπάρχουν επειδή τους απασχολούν στις φάμπρικές τους οι ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.
Θα χρειαστεί να χυθεί μια θάλασσα από αίμα αθώων ανθρώπων για να γίνει μια νέα αρχή. Και η ώρα αυτή, δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα.
2 Ο/Η Δημητρης Βολος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Καλα τα λες Κωστα αλλα ο παπους μου μου ειπε καποτε τον κολο σου αν τον φτυσεις η θα σε κλαση η θα σε χεση
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Κύριο άρθρο