Έντυπη Έκδοση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ 6 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ., ΕΝΩ ΤΑ «ΝΑΙ» 2 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

146 κατά Παυλίδη, 5+3 «ούτε-ούτε», αλλά δεν παραπέμπεται

Χαστούκι στην κυβέρνηση αλλά και στον Αριστοτέλη Παυλίδη συνιστά το αποτέλεσμα της ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας για τον πρώην υπουργό Αιγαίου.

Με ουκ ολίγα θεατρικά στοιχεία η χθεσινή ομιλία του Αρ. Παυλίδη στη Βουλή Με ουκ ολίγα θεατρικά στοιχεία η χθεσινή ομιλία του Αρ. Παυλίδη στη Βουλή Μπορεί ο Αριστοτέλης Παυλίδης να μην παραπέμφθηκε και τα αδικήματα στα οποία τυχόν έχει υποπέσει να θεωρούνται ήδη παραγραφέντα, αλλά η Βουλή επί της ουσίας ψήφισε υπέρ της παραπομπής του, ενώ οι βουλευτές του κόμματός του, του έδειξαν τον δρόμο της εξόδου από την παράταξη.

Νέες πιέσεις για παραίτηση

Ερώτημα παραμένει τι θα πράξει ο πρώην υπουργός που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεχόταν πιέσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να παραιτηθεί. Η όλη στάση πάντως και η τοποθέτησή του στην Ολομέλεια δεν έδειξαν να προτίθεται να το κάνει.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν, επί 298 παρόντων 146 υπέρ, 144 κατά, 5 λευκές ψήφοι και τρεις που δήλωσαν παρόντες. Απουσίαζε ο ασθενής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Παπαγιαννάκης, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Υπενθυμίζεται ότι για την παραπομπή του πρώην υπουργού απαιτούνταν 151 ψήφοι.

Το άθροισμα, ωστόσο, μόνο των θετικών υπέρ της παραπομπής ψήφων συν τα λευκά βγάζει τον μαγικό αριθμό των 151. Που καταδεικνύει ότι η πλειονότητα των βουλευτών πείστηκε ότι η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Αν προστεθούν δε και οι ψήφοι των τριών που δήλωσαν παρόντες, το αποτέλεσμα είναι 154.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να διαλευκανθεί, λόγω της μυστικότητας της ψηφοφορίας, πόθεν προέρχονται οι «διαρροές».

Στην υποθετική περίπτωση, τα κόμματα να ψήφισαν συμπαγώς, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει προφανές ότι και οι έξι λευκές ψήφοι προήλθαν από τη Ν.Δ. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο, βάσει των δηλώσεων του ιδίου, είναι ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Μανώλης ψήφισε λευκό. Το αποτέλεσμα δείχνει ωστόσο πιθανές αρνητικές ψήφους και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τους τα μοίρασε ο αρχηγός τους!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν ανοιχτά στην ουσία, διανέμοντάς τους ο ίδιος κλειστούς φακέλους με θετικές υπέρ της παραπομπής ψήφους, όπως τουλάχιστον διέδιδε το περιβάλλον του.

Ούτως ή άλλως, πάντως, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στριμωγμένο μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και εξαρτάται πλήρως από τη στάση που θα κρατήσει ο Αρ. Παυλίδης. Και τούτο διότι:

- Αν ο πρώην υπουργός αποφασίσει να μην παραιτηθεί τελικά, η αντιπολίτευση, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα πάει στις ευρωεκλογές χρησιμοποιώντας και το χαρτί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή στηρίζεται σε έναν βουλευτή που δεν παραπέμφθηκε, απλώς και μόνο για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.

- Αν πάλι ο κ. Παυλίδης παραιτηθεί, τα ερείσματα της αντιπολίτευσης θα στηριχτούν στο ότι ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε τελικά, για λόγους και πάλι κομματικής σκοπιμότητας, να το πράξει, όχι κατ' ανάγκην επειδή αποδέχτηκε το σφάλμα του, αλλά προκειμένου να διασώσει την παράταξη από τον κίνδυνο των διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Μετά το λευκό, κενά έδρανα για τον Αρ. Παυλίδη
Δικαιοσύνη και για τη γηραιά μητέρα του...
Αλαβάνος: Να καταργηθεί ο νόμος, και ώς τότε αμελλητί στα δικαστήρια
Αρνήθηκε διεύρυνση του κατηγορητηρίου η κυβερνητική πλειοψηφία