Έντυπη Έκδοση

Δικαιοσύνη και για τη γηραιά μητέρα του...

Αν μη τι άλλο, ο Αριστοτέλης Παυλίδης απέδειξε χθες ότι διαθέτει θεατρική παιδεία. Ηχόχρωμα δραματικό, δάχτυλο τεντωμένο, γλώσσα σώματος «αεράτη» και κλείσιμο σε τόνους αρχαίας τραγωδίας με φωνή βραχνή και με παύσεις.

«Δικαιοσύνη», ψέλλισε τρεις φορές, αφού προηγουμένως είχε επικαλεστεί τους κυνηγούς κεφαλών, ερευνητές που βρίσκονται πίσω από τη γριά μητέρα του.

Τι τους λέει η γηραιά κυρία Παυλίδη; Κατά τον υιό της ότι «ευχαριστεί τον Θεό που της έδωσε καλά παιδιά».

Διότι ο ίδιος υιοθετεί και το δωδεκανήσιο ρητό «μη κακό να σ' εύρει» και το απεύχεται «ακόμη και για τον Μανούση».

Παρά ταύτα «τα μαζεύω» είπε, συμβολικά (;) μαζεύοντας τα χαρτιά του από το βήμα, διότι «δεν θέλω να κλαίγομαι και λυπούμαι για την κατάντια», ποιανού δεν μας είπε.

Τη δικαιοσύνη τη ζήτησε γιατί «πάει χέρι χέρι με την ελευθερία» και «μεθαύριο (αύριο), γιορτάζεται η ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα». Αλλωστε «οι επιστολές των συμπατριωτών μου είναι ο μεγαλύτερος συνήγορός του», πρόσθεσε δίνοντας κι έναν τόνο προεκλογικής εκστρατείας στην ομιλία του.

Ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι είναι αθώος του αίματος. «Τήρησα τον νόμο, είπε, με τάξη, αυστηρότητα και με ρίσκο. Το ρίσκο πληρώνω απόψε».

Κι αν και συνεχάρη τα μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, είπε μάλιστα πως «αν οι υπηρεσίες του κράτους λειτουργούσαν όπως η επιτροπή, όλοι οι χασισέμποροι θα είχαν βρεθεί από τις τράπεζες και δεν θα είχε μείνει κακοποιός», στη συνέχεια μέμφθηκε την αντιπολίτευση ότι «στηρίζεται στις καταθέσεις του πλαστογράφου Μανούση».

Γι' αυτό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όσοι με γνωρίζετε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην ψυχή σας ίχνος ότι ο Παυλίδης τά 'πιασε». Αλλωστε και ο ίδιος είπε κατά καιρούς για άλλους (σ.σ. προφανώς ομοιοπαθείς) «τι είναι αυτά που κάνετε; Ολα τα Ελληνόπουλα είμαστε απατεώνες;».

Την αθωότητά του διακήρυξε και για τη δεύτερη υπόθεση, των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου, επικαλούμενος απάντηση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «τα γεγονότα λόγω της αοριστίας τους δεν μπορούν να θεμελιώσουν στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του υπουργού».

Στο ερώτημα, δε, γιατί κράτησε τον συνεργάτη του Π. Ζαχαρίου απάντησε: Διότι «αν την καταγγελία είχε κάνει κάποιος αξιοσέβαστος, θα ήξερα τι θα κάμω. Δεν είχα ανάγκη από τον Σανιδά. Νισάφι»...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
146 κατά Παυλίδη, 5+3 «ούτε-ούτε», αλλά δεν παραπέμπεται