Έντυπη Έκδοση

Αλαβάνος: Να καταργηθεί ο νόμος, και ώς τότε αμελλητί στα δικαστήρια

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλ. Αλαβάνος προτείνοντας ως μεταβατική λύση να δεσμευτούν όλα τα πολιτικά κόμματα ότι όταν έρχεται μια υπόθεση στη Βουλή, η προκαταρκτική επιτροπή να μην μπαίνει στην ουσία του ζητήματος, αλλά αμελλητί να στέλνει τη δικογραφία στα δικαστήρια.

Αλ. Αλαβάνος: Να σταματήσουμε να είμαστε ένα ψευδοδικαστήριο που θα μας περιπαίζουν στα κανάλια Αλ. Αλαβάνος: Να σταματήσουμε να είμαστε ένα ψευδοδικαστήριο που θα μας περιπαίζουν στα κανάλια «Ετσι θα σταματήσουμε να είμαστε ένα ψευδοδικαστήριο, που θα μας περιπαίζουν στα τηλεοπτικά κανάλια, και θα αρχίσουμε να συζητούμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε. Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός επιλέγει την τεχνική της υπεκφυγής, την τεχνητή λεύκανση της υπόθεσης Ε. Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός επιλέγει την τεχνική της υπεκφυγής, την τεχνητή λεύκανση της υπόθεσης Παράλληλα, μιλώντας για την ουσία της υπόθεσης Παυλίδη, υποστήριξε ότι δεν είναι η μόνη ούτε η κύρια διότι μέσω αυτής «εγείρονται μεγάλα θέματα όπως αυτό των ακτοπλοϊκών γραμμών». Αφησε δε να εννοηθεί πως τέτοια φαινόμενα θα επαναληφθούν αν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αλλάξουν το ισχύον καθεστώς με τα λαδώματα και τι μίζες και δεν δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς με κεντρικό έλεγχο μέσω δημοσίου φορέα.

«Να τη ζητήσει ο ίδιος»

Πρ. Παυλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ διαστρέβλωσε από την αρχή τα πράγματα και καταδίκασε τον Αρ. Παυλίδη§Γ. Καρατζαφέρης: Να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι για να μπει τέλος στη σκανδαλολογία Πρ. Παυλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ διαστρέβλωσε από την αρχή τα πράγματα και καταδίκασε τον Αρ. Παυλίδη§Γ. Καρατζαφέρης: Να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι για να μπει τέλος στη σκανδαλολογία Υπέρ της διαλεύκανσης όχι μόνο της υπόθεσης Παυλίδη, αλλά και όλων των άλλων σκανδάλων τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Και επανέλαβε την πρότασή του να μείνει ανοικτή η Βουλή το καλοκαίρι για να «μπει τέλος στη σκανδαλολογία». Διαφορετικά, όπως είπε, δείχνουμε ότι είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα. Ζήτησε, εξάλλου, εμμέσως από τον Αρ. Παυλίδη να ζητήσει ο ίδιος την παραπομπή του διότι, σε αντίθετη περίπτωση, η μη παραπομπή του θα τον ακολουθεί σε ολόκληρη τη ζωή του. Μάλιστα, όπως είπε, η παραπομπή του πρώην υπουργού δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για τις οποίες τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος ο κ. Καρατζαφέρης.

«Αμεσα, εκλογές»

Γ. Καρατζαφέρης: Να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι για να μπει τέλος στη σκανδαλολογία Γ. Καρατζαφέρης: Να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι για να μπει τέλος στη σκανδαλολογία Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος ζήτησε να γίνουν άμεσα εκλογές όχι μόνο εξαιτίας του Αρ. Παυλίδη αλλά γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. «Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε λύτρωση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι το «θέμα Παυλίδη είναι ένα θέμα δικαστικό που πρέπει να κριθεί κατά συνείδηση». Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό ότι «επιλέγει την τεχνική της υπεκφυγής, την τεχνητή λεύκανση της υπόθεσης» και προέτρεψε τους βουλευτές της Ν.Δ. «να μην λειτουργήσουν με τόσα έντονα και απροκάλυπτα μικροκομματικά κριτήρια, αλλά να ψηφίσουν με συνείδηση και πεποίθηση δικαίου».

«Περιορισμένης ευθύνης»

Κατά συνείδηση ψήφο, θεώρησε ότι οφείλουν να δώσουν οι βουλευτές και ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πρ. Παυλόπουλος, όμως, εμμέσως πλην σαφώς απηύθυνε την προτροπή του αυτή προς το ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης διαστρέβλωσαν από την αρχή τα πράγματα και καταδίκασαν τον Αρ. Παυλίδη. Στο ίδιο πλαίσιο, το κυβερνητικό στέλεχος έβαλε τίτλο στο χθεσινό άρθρο του Γ. Παπανδρέου «ώρα περιορισμένης ευθύνης» για να κατηγορήσει προσωπικά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για διασυρμό ανθρώπων και συναδέλφων για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Αντιθέτως, ο κοιν. εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος απευθύνθηκε στους συναδέλφους του κόμματός του για να τους ζητήσει να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους να μετατραπεί η ψηφοφορία σε προνομιακό πεδίο της ηγετικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
146 κατά Παυλίδη, 5+3 «ούτε-ούτε», αλλά δεν παραπέμπεται