Έντυπη Έκδοση

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

«Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό», το νέο κόμμα

Η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό έρχεται να προστεθεί στον ανταγωνισμό Νέας Δημοκρατίας, Χρυσής Αυγής και Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ψήφο του «πατριωτικού και κοινωνικού χώρου». Η ονομασία του νέου πολιτικού φορέα, την ίδρυση του οποίου ανακοινώνουν σήμερα επισήμως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας και ο πρόεδρος της Νέας Μέρας Χρήστος Ζώης, δείχνει και την πολιτική του στόχευση.

 Με δεδομένο δε ότι το μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει εν όψει των ευρωεκλογών να εστιάσει στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, στο πρωθυπουργικό επιτελείο λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη νέα αυτή «απειλή».

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη διακινήθηκε ως «αντίβαρο» στον επίσης Λαρισαίο κ. Ζώη, αλλά και η επίθεση που εξαπέλυσε χθες η βουλευτής Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή στο νέο φορέα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδόμησης της κίνησης εν τη γενέσει της, η κ. Πιπιλή υπενθύμισε τη φράση του κ. Πολύδωρα για «τα δικά μας τα παιδιά» και τον κατηγόρησε ότι «έκανε πολύ καλούς διορισμούς». Σχολίασε επίσης ότι ο κ. Πολύδωρας και ο κ. Ζώης «δεν μπορούν μετά από 30 χρόνια συμμετοχής σε αυτό που λέμε "σάπιο πολιτικό σύστημα» να θυμούνται τώρα ότι είναι οι άφθαρτοι, οι καθαροί».

Μετά την κατάθεση της σχετικής δήλωσης χθες στον Αρειο Πάγο, η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές ως ένας συνασπισμός κομμάτων και κινημάτων που θα διατηρούν την αυτονομία τους. Διαθέτει τρεις βουλευτές (τον κ. Πολύδωρα, που θα ηγείται της κίνησης και τους Νίκο Σταυρόγιαννη και Γιάννη Κουράκο της Νέας Μέρας) και φλερτάρει με άλλους ανεξάρτητους, ελπίζοντας να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης των μικρών διάσπαρτων «πατριωτικών» κινήσεων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέος Πολιτικός Φορέας