Έντυπη Έκδοση

Κάλπες στις 18 Μαΐου

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση επισημοποίησε χθες την απόφασή της για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η οποία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημερομηνία με το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Αυτό ως γνωστόν θα γίνει στις 25 Μαΐου. Ετσι κατά συνέπεια ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει εντονότατες ενστάσεις για τις κυβερνητικές προθέσεις, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι επιχειρεί να αλλοιώσει προς όφελός του το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Στις αιτιάσεις αυτές επιχειρούν να απαντήσουν οι συντάκτες της τροπολογίας. Ισχυρίζονται ότι «η ταυτόχρονη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πρώτη Κυριακή θα επιφέρει δυσχέρειες στην προπαρασκευή στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και, κυρίως, κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τόσο στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής όσο και στους εκλογείς».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Περιφέρειες
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκλογές