Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΠΑΡΤΙ» για... ανθρωπιστικούς λόγους

ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ των ΜΚΟ που θησαύρισαν

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Διεθνές Κέντρο Αποναρκωθέτησης», Κ. Τζεβελέκος, μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια. Ακόμη επτά κατηγορούμενους «έδειξε» η 20ήμερη έρευνα της Οικονομικής αστυνομίας, που αποδίδει ρόλους-«κλειδιά» στη σύζυγο του προέδρου, πρώην δημόσιο υπάλληλο, σε τρεις εν ενεργεία διπλωματικούς υπαλλήλους και σε τρεις συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι βεβαίωναν ψευδώς, εν γνώσει τους, τα περί νομιμότητας.

Ακριβώς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2014, δηλαδή 14 χρόνια μετά και πάντως πολύ κοντά στην... παραγραφή, ο δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος, με μόνη γνωστή δημοσιογραφική δραστηριότητα την κομματική στην εφημερίδα «Εξόρμηση» του ΠΑΣΟΚ, προφυλακίστηκε για διαχειριστικές ατασθαλίες ύψους -κατά την ανακοίνωση της Αστυνομίας- 9 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οσο και αν φαίνεται απίθανο και φαιδρό, ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε κάνει οικογενειακή υπόθεση αυτή τη ΜΚΟ και το πολύ μακριά από κάθε δημοσιογραφική οπτική έργο της αποναρκοθέτησης και μάλιστα εκτός Ελλάδας σε περιοχές καυτές, όπως ο Λιβανος, το Ιράκ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Τα χρήματα για την (πραγματική ή εικονική) αποναρκοθέτηση τα πλήρωνε ο ελληνικός λαός...
 
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, έως το 2011 είχαν καταγραφεί 600 ΜΚΟ, η χρηματοδότηση των οποίων μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών ανήλθε σε περίπου 140 εκατ. ευρώ. Από το 2002-03 «τα πρώτα παρατράγουδα», δηλώνει στην «Ε» ο Α. Λοβέρδος, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών.
 
Το 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ε» στις 14 Φεβρουαρίου του 2011, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ΜΚΟ στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών υπερέβαινε τις 600, όταν σε χώρες με τον ίδιο με την Ελλάδα πληθυσμό, όπως είναι η Ολλανδία και η Δανία, δεν υπερβαίνουν τις 200.
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας
 
Διαβάστε επίσης:

Η έρημος της μετανάστευσης: Στρατόπεδο για τους Αφρικανούς που ζητούν άσυλο φτιάχνουν οι Ισραηλινοί στην έρημο Νέγκεβ, για να "φιλοξενήσουν" 8.000 άτομα, άνδρες και γυναικόπαιδα. Απειλή για την κοινωνία, την οικονομία, την ασφάλεια τους χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, που φοβάται "αλλοίωση του εβραϊκού χαρακτήρα της χώρας"

Μετωπική σύγκρουση για τα πολυϊατρεία: Στα ιδιωτικά ιατρεία και στα "πνιγμένα" Κέντρα Υγείας οδηγούνται οι ασφαλισμένοι

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Οι τροϊκανοί πιέζουν και ξανάρχονται

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ: Διπλό μήνυμα από τον Τσίπρα: Προχωράμε!

ΤΕΕ-ΕΜΠ: "Αντισεισμικός έλεγχος και στα αυθαίρετα"

ΠΙΣΩ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ: "Καίει ακόμη η Πολιτιστική Πρωτεύουσα ΄97"

ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΚΑΖΩΝΟΥΝ: Οργώνουν τη χώρα, έρχονται Αθήνα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ένοχοι 3 διοικητές για τα δομημένα

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΜΚΟ των 9 εκατ. ευρώ