Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαψεύδει τις επιθέσεις η Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων

Απάντηση της κυβέρνησης για τους ομογενείς της Ουκρανίας

Απάντηση στους βουλευτές της αντιπολίτευσης σχετικά με την κατάσταση των ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

"Και μόνο το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έκανε σήμερα δήλωση για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, επιτιθέμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τη νέα της ιδιότητα, της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, και όχι ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα λέει όλα. Ακολούθησαν με δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και η Χρυσή Αυγή", αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. 

Και συνεχίζει:

"Είναι κατώτερο των περιστάσεων, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης".

"Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων: "Είμαστε ενωμένοι"

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως "θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι 100.000 περίπου ομογενείς στην Ουκρανία παραμένουν ήσυχοι και νομοταγείς πολίτες, δεν συμμετέχουν σε ακραίες εκδηλώσεις, ούτε υποδαυλίζουν εθνικιστικά στοιχεία, αλλά παραμένουν ενωμένοι και αδελφωμένοι και δηλώνουν την προσήλωσή τους στην ενότητα της Ουκρανίας".

Αναφορικά με τις καταγελλίες για ακραίες συμπεριφορές κατά των  Ελλήνων της Ουκρανίας, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως "οποιαδήποτε αναφορά που κάνει λόγο για επιθέσεις σε βάρους του ελληνισμού είναι κακόβουλη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί λέγονται τέτοια ανυπόστατα πράγματα".

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο, έκανε λόγο για Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση του Δεξιού Τομέα.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η ilias έγραψε: (πριν 6 έτη)
Μπορεί να μας διευκρινίσει κάποιος για το ποιος υπογράφει την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας?
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εξωτερικών
Κυβέρνηση
Ουκρανία
Για το ίδιο θέμα
Δούρου: «Στόχος των νεοναζιστών οι ομογενείς στην Ουκρανία»