Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπαδημούλης κατά ΔΗΜΑΡ για την Ουκρανία και ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιατσένιουκ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που απεικονίζει τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, να χαιρετά ναζιστικά σε συγκέντρωση.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση έλαβε χώρα στις 12 Απριλίου του 2013 και στο πλευρό του νέου Ουκρανού πρωθυπουργού βρίσκονται ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Βλαντιμίρ Κλίτσκο, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα, Όλεχ Τιάχνιμποκ.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναδημοσίευσε στο twitter σχετικό δημοσίευμα με την επίμαχη φωτογραφία και εξαπολύει επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ για την πολιτική γύρω από το θέμα της Ουκρανίας λέγοντας ότι είναι “θλιβερή”.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ για την Ουκρανία είναι θλιβερή http://t.co/ljReyqfg7x Ας δουν τη φωτο του νέου Ουκρανού πρωθυπουργού http://t.co/bd88Dja6tN

 
Όπως άλλωστε σημειώνει η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, “η ενθάρρυνση νεοφασιστικών δυνάμεων και η ανοχή στη βίαιη κατάλυση στοιχειωδών πολιτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ουκρανία από την πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, συνιστά ανησυχητική ακραία κλιμάκωση της μέχρι τώρα στάσης των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ απέναντι σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις χωρών-μελών της (Βαλτικές χώρες, Ουγγαρία κλπ), που απαγορεύουν την ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και  προωθούν την κατάργηση μειονοτικών δικαιωμάτων.”
 
Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ “καταδικάζει τις βάρβαρες και δολοφονικές νεοναζιστικές επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών, εβραίων και δημοκρατών πολιτών στη χώρα, την καταστροφή μειονοτικών σχολείων, αντιφασιστικών και ιστορικών μνημείων, την ρητή και κατηγορηματική απαγόρευση μειονοτικών γλωσσών και δικαιωμάτων στη χώρα, με τα πρόσφατα νομοσχέδια που ψήφισε, αφαιρώντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα του ελληνισμού της διασποράς αλλά και ουκρανών ελληνικής καταγωγής.”
 
Καταγγέλλει επίσης “ως αντιδημοκρατική εκτροπή την απαγόρευση του Κ.Κ. Ουκρανίας, τον εμπρησμό των γραφείων του στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, όπως επίσης και το πογκρόμ και τη διαπόμπευση που έχει εξαπολυθεί ενάντιων των μελών και φίλων του.”
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
ΣΥΡΙΖΑ
Ουκρανία
ναζισμός/νεοναζισμός