Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν συμμετέχει ο Γ. Παπανδρέου

Συνδιάσκεψη όσων στηρίζουν την «Ελιά»

Το ΠΑΣΟΚ, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, οι «58» και συνεργαζόμενες κινήσεις διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο ανοιχτή συνδιάσκεψη για την Ευρώπη, με ομιλίες των επικεφαλής και των εκπροσώπων των κομμάτων και των Κινήσεων που στηρίζουν την «Ελιά».

Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με την ομιλία του υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς.
 
Oι εργασίες ξεκινούν το Σάββατο με την παρουσίαση του σήματος και της πολιτικής διακήρυξης της «Ελιάς» και θα συνεχιστούν με ομιλίες του Ευ. Βενιζέλου, του Α. Λοβέρδου, του Γ. Βούλγαρη, του Ηλ. Μόσιαλου και των Π. Βλάχου (Μπροστά), Ν. Διακουλάκη (Πρωτοβουλία Β), Γ. Τούντα (Πολιτεία 2012) και Γ. Ράπτη (Νέοι Μεταρρυθμιστές).
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συνδιάσκεψη είναι ανοικτή, που σημαίνει ότι θα δοθεί βήμα σε όποιον επιθυμήσει να συμμετάσχει, πέραν όσων ήδη έχουν προγραμματιστεί.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παραστεί στην Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» 
 
Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει
 
Στο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης δεν προβλέπεται ομιλία ή χαιρετισμός του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν του έχει απευθυνθεί ούτε πρόσκληση με αυτή του την ιδιότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
 
Ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θεωρεί «απολύτως αναγκαία την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», η οποία, ωστόσο, όπως είπε και στον κ. Βενιζέλο, αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί» ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή».
 
Newsroom Enet 
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα
Κίνηση 58