Ηλεκτρονική Έκδοση

Με απόφαση της κυβέρνησης, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Ολομέλεια της Βουλής

Χτες αιφνιδίασε, σήμερα εξηγείται ο Κώστας Καραμανλής

Εξοργισμένη η αντιπολίτευση. Συνεδριάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Παραίτηση Βουλής» χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή νύχτα, πράξη με την οποία παραγράφονται οριστικά όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει η συζήτηση και για άλλα σενάρια.


Όλα τα ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν κατά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Η συνεδρίαση, η οποία άλλαξε ημερομηνία δυο φορές-αρχικά η σκέψη ήταν για τις 2 Μαΐου, μετά πήγε στις 4 και τελικά ορίστηκε για τις 9-συνδέεται εκ των πραγμάτων άμεσα με την αιφνιδιαστική διακοπή της ολομέλειας της Βουλής, κίνηση η οποία αποφασίστηκε από τον Κώστα Καραμανλή και ένα στενό αριθμό συνεργατών του προ 2-3 εβδομάδων.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε συναγερμό ετοιμότητας. Τίποτε άλλο δεν είχε διαρρεύσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αν και το μυαλό στελεχών τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης πήγαινε παντού. Τους προβληματισμούς του καταθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκαλείται περίπου την ίδια ώρα με τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ. Το απόγευμα στις 5 συνεδριάζει εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η κίνηση του πρωθυπουργού συνδέεται επίσης με την ανακοίνωση των δεικτών πορείας της οικονομίας, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ήδη από την αντιπολίτευση αποκαρδιωτικοί, καθώς ανατράπηκαν πανηγυρικά-και τραγικά μαζί-όλα οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για εξυγίανση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των «ελληνικών ιδιαιτεροτήτων». Το πρωθυπουργικό επιτελείο έκρινε μάλιστα ότι δεν θα είχε πια για την κυβερνητική παράταξη ιδιαίτερα οφέλη ακόμα και η αξιοποίηση της παραίτησης Βερελή, έστω για μερικές μέρες μετά την ανακοίνωσή της.

Εξαιρετικά λιτή ήταν η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος κατά τα άλλα, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εργασιών του σώματος για την προσεχή  εβδομάδα: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα κόμματα περί τούτου», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.


Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Αντεπίθεση και πόλωση η στρατηγική Καραμανλή
Έκλεισε νύχτα η Βουλή