Έντυπη Έκδοση

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ

Η «Χρυσή Στοά», οι Ιππότες και ο Αρχιερέας

Η βασική άποψη του βιβλίου «Το Μυθιστόρημα του Ναζισμού», πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα απλό πολιτικό κόμμα, αλλά μια παραστρατιωτική θρησκευτική αίρεση, επιβεβαιώθηκε την περασμένη βδομάδα.

Τα έγγραφα με το οργανόγραμμα της «στοάς» «Χρυσή Αυγή», που κατασχέθηκαν στο σπίτι του υπαρχηγού της οργάνωσης στα Γιάννενα Χρήστου Παππά, επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Το έγγραφο-πίνακας, που σφραγίζεται σε κάθε σελίδα με τα αρχικά SS, κάτω από την ένδειξη Αρχηγός, σημειώνει τη λέξη Αρχιερεύς. Η κρυφή και παράλληλη με το κόμμα ιεραρχία αντιστοιχεί σε μια παραθρησκευτική οργάνωση με μυστική δομή, κοσμοθεωρία -όπως σημειώνει ο Χρήστος Παππάς- και «βιοθεωρία» η οποία είναι η εθνικοσοσιαλιστική.

Η άποψη πως η «Χρυσή Αυγή» είναι «Τάγμα», όπως σημειώνω στον υπότιτλο του βιβλίο μου «Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής και η λατρεία του Εωσφόρου», επιβεβαιώνεται από τη διοικητική ιεραρχία που περιγράφει το μυστικό οργανόγραμμα.

Κάτω από τον αρχηγό είναι οι φαλαγγάρχες, ο «κύκλος της α' τάξεως», που αναφέρονται και ως... Ιεράρχες! Κάτω από τους φαλαγγάρχες είναι οι τομεάρχες που φαίνεται να δίνουν «όρκο β' τάξεως». Στη «οργανική ιεραρχία» αυτή η ομάδα αντιστοιχεί στο «Κεντρικό Συμβούλιο».

Ολοι αυτοί αποτελούν τον ανώτερο «μεταφυσικό κύκλο», τη «Χρυσή Στοά», που είναι πολύ πάνω στην ιεραρχία από το δεύτερο στρώμα-τάξη, τη «Χρυσή Αυγή», και πολύ πάνω από το «λαϊκό σύνδεσμο» που φαίνεται να αντιστοιχεί στο κόμμα.

Στον ανώτερο κύκλο ανήκει το «πολιτικό συμβούλιο» της «Χρυσής Στοάς», κάτω από το Κεντρικό Συμβούλιο και τον Αρχηγό, που αποτελείται από «άξιους», «ταξιάρχες», «ιππότες» και «ταγούς». Οι πυρηνάρχες, οι λοχίτες και οι φαλαγγίτες αντιστοιχούν σε διευθυντές, επόπτες και προέδρους στην οργανική ιεραρχία. Δεν μετέχουν στη «Χρυσή Στοά», αλλά στη «Χρυσή Αυγή». Φαίνεται να δίνουν όρκο «τρίτης τάξεως», έχοντας μυηθεί στο μυστικό καταστατικό και έχοντας λάβει «διάσημο».

Στο «λαϊκό σύνδεσμο» -τον κατώτερο κύκλο- ανήκουν τα μέλη, που έχουν ταυτότητα και έχουν δεχθεί την «πολιτική δεοντολογία», αλλά και τα δόκιμα μέλη, που έχουν δελτίο του πολιτικού συνδέσμου. Σε ένα άλλο κατώτατο σύνδεσμο ανήκουν οι πυρήνες, που έχουν την ένδειξη «διαφώτιση». Οι τρεις κύκλοι αντιστοιχούν σε επτά βαθμίδες, κάτω από τον Αρχηγό και Αρχιερέα.

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα, αφού το κόμμα δεν αναγνωρίζει αυτό το μυστικό καταστατικό που παραπέμπει σε μια μυστική -και παράνομη- «στοά», μια παρα-θρησκευτική αίρεση και ταυτόχρονα παραστρατιωτική οργάνωση με Ιππότες, Ταξιάρχες και Αρχηγό-Αρχιερέα.

Οι «εκλεκτοί»

Το όνομα της οργάνωσης παραπέμπει στο «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn) που ίδρυσαν το 1887 στο Λονδίνο τρεις ελευθεροτέκτονες. Πολλά ακόμα νέα τάγματα -όπως «Κόκκινος, Χρυσός, Αργυρός Σταυρός»- έχουν κοινό ενδιαφέρον να ανακαλύψουν τη σοφία που περιέχει η «Καμπάλα» των Ναϊτών Ιπποτών.

Βασικό στοιχείο των ταγμάτων-στοών είναι η αντίληψη ότι τα μέλη τους είναι «εκλεκτοί» πάνω από το μέσο άνθρωπο που κατέχουν μια ανώτερη γνώση που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τον Θεό ή τον... Διάβολο! Ο πρώτος ναός της «Χρυσής Αυγής» στο Λονδίνο, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1888, είναι αφιερωμένος στην Ισιδα.

Στο βιβλίο «Η εξομολόγηση ενός Εθνικού» ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει για τους «εξόριστους της μέρας Εωσφόρους, μονομάχους, κρεμασμένους, και συνωμότες στη μέση του ναού».

Ο Φίρερ της «Χρυσής Αυγής» φαίνεται να γνωρίζει και να μελετά τον αποκρυφιστή Ιρλανδό ποιητή Γουέιτς που -αν και δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το φασισμό- είναι από τους ιδρυτές του «Τάγματος της Χρυσής Αυγής».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ξαφνικά ανακαλύψαν τους μασόνους της Χρυσής αυγής !
Τα άλλα τα κόμματα είναι αθώες περιστέρες !!!
2 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 6 έτη)
οτι του φανη του λολοστεφανη
3 Ο/Η Τακης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Οχι αλλά αμα ειναι μασονοι στη Χρυση Αυγη ποια η διαφορα τους απο τους αλλους;Το κρυφο βιντεο του Κασιδιαρη εκτός απ' το οτι τους τρεχουν για τα ματια του κοσμου,δειχνει και οτι ειναι κολληταρια με την εξουσια και αρα καθολου αντισυστημικοι,σωστα;Αρα πιο πολυ ζημια επρεπε να κανει το βιντεο σ' αυτους παρα καλο.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Φάκελος
ναζισμός/νεοναζισμός