Έντυπη Έκδοση

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Η θρησκεία της Χρυσής Αυγής

23ο μέρος

Οι όρκοι, τα σύμβολα και οι δεσμοί αίματος και πίστης αποκαλύπτουν πως πίσω από τα «λαϊκό σύνδεσμο» βρίσκεται το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Μια επιστολή ενός πατέρα χρυσαυγίτη και φωτογραφίες που δημοσιεύει το ΧΥΖ Contagion αποκαλύπτει αυτό που η δημοσιογραφική έρευνα υποψιάζεται από καιρό.

Οι χρυσαυγίτες γιορτάζουν την έλευση του θεού-Ηλιου με κεριά δίπλα στους ρούνους Algiz και Wolfangel που χρησιμοποίησε η 2nd SS Panzer Division Das Reich των Waffen SS, της ένοπλης πολυεθνικής αστυνομικής ελίτ του Ναζιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν μόνο άριοι. (Από το ΧΥΖ Contagion) Οι χρυσαυγίτες γιορτάζουν την έλευση του θεού-Ηλιου με κεριά δίπλα στους ρούνους Algiz και Wolfangel που χρησιμοποίησε η 2nd SS Panzer Division Das Reich των Waffen SS, της ένοπλης πολυεθνικής αστυνομικής ελίτ του Ναζιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν μόνο άριοι. (Από το ΧΥΖ Contagion) Η «Χρυσή Αυγή» είναι μια θρησκευτική παραστρατιωτική οργάνωση με δικές της γιορτές, τελετές και θρησκεία. Οι μαίανδροι, οι πυρσοί, οι στολές και τα μπλουζάκια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον ανώτερο «κύκλο» της «Χρυσής Στοάς», την οποία σχεδίασε ο υπαρχηγός της Χρήστος Παππάς, όπως φαίνονται από τις σημειώσεις που ανακάλυψε η Αστυνομία στο σπίτι του στα Γιάννινα.

Οι εκδρομές στη φύση, οι αθλοπαιδιές και τα νυχτερινά σεμινάρια που έχουν αποκαλυφθεί, μαζί με γυμνάσια, εκπαίδευση σε όπλα, επιβεβαιώνουν πως πίσω από ένα «πατριωτικό» «λαϊκό- επαναστατικό σύνδεσμο» κρύβεται μια άλλη οργάνωση για τους μυημένους που εντάσσονται σε μια ιεραρχία με όρκους μύησης, όπως συμβαίνει σε στοές και μυστικιστικές οργανώσεις».

Η επιστολή επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως η μύηση των μελών της Χρυσής Αυγής γινόταν με ειδικές τελετές, όπως αυτή στην Πάρνηθα, τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς, όπου στις 22 Αυγούστου 2013 η Αστυνομία συνέλαβε οχτώ χρυσαυγίτες όταν επιχείρησαν να οργανώσουν μια τέτοια τελετή στον αρχαιολογικό χώρο.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Δεκέμβρη 2012 στην Πάρνηθα. Εικονίζει χρυσαυγίτες να πλαισιώνουν τον Ηλία Κασιδιάρη και το δολοφονημένο στο Νέο Ηράκλειο Γιώργο Φουντούλη Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Δεκέμβρη 2012 στην Πάρνηθα. Εικονίζει χρυσαυγίτες να πλαισιώνουν τον Ηλία Κασιδιάρη και το δολοφονημένο στο Νέο Ηράκλειο Γιώργο Φουντούλη «Το σημείο καμπής ήταν όταν άκουσα μια μέρα το γιο μου στο τηλέφωνο να κανονίζει ένα ραντεβού στις 11.00 η ώρα το βράδυ», αναφέρει η επιστολή. «Τον ρώτησα τι θα έκαναν τέτοια ώρα έξω, και μου απάντησε "Δεν είναι τίποτα, πατέρα, είναι προγραμματισμένες δράσεις"».

«Η αλήθεια είναι πως κι άλλες φορές είχε λείψει απ' το σπίτι για διήμερα ή τριήμερα, και πως κι άλλες φορές περνούσε τη νύχτα του κάπου μακριά μας. Μας έλεγε πως "πήγαιναν εκδρομές", στη φύση, πως έκαναν αθλοπαιδιές και πεζοπορία, για καλή φυσική κατάσταση. Τώρα καταλαβαίνω, όταν βλέπω εκείνη τη φωτογραφία του αδικοχαμένου παιδιού, του Γιώργου Φουντούλη, νύχτα στην Πάρνηθα, μαζί με τον Κασιδιάρη και άλλους 5 μαυροφορεμένους "συναγωνιστές", που είναι τουλάχιστον 15-20 χρόνια μεγαλύτεροι απ' τα παιδιά μας».

«Τελικά, ο γιος μου μού τα είπε όλα, ή έστω μου είπε πολλά, διότι τους δίνουν εντολές εκεί μέσα να μην αποκαλύπτουν τα όσα βλέπουν και ακούνε. Μου είπε πως για να γίνει τακτικό μέλος της οργάνωσης και για να έχει δυνατότητες εξέλιξης και ανεβάσματος στην ιεραρχία τους, θα έπρεπε -πώς να το πω τώρα αυτό;-, θα έπρεπε να συμμετάσχει και σε κάποιες ιδιαίτερες εκδηλώσεις ("δράσεις") με έντονα θρησκευτικό-μυστικιστικό χαρακτήρα, που προορίζονταν μόνο για τους πολύ "εκλεκτούς" και αυτούς που ξεχώριζαν στο χαρακτήρα τους. Σαν να δίνει, ας πούμε, τα διαπιστευτήριά του, και σε μια άλλου τύπου "θρησκεία" ή δοξασία ή πνευματική εκδήλωση, δεν ξέρω πώς να το πω.

Το περιοδικό «Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής,2007, με ένα μεγάλο αφιέρωμα που υπογράφει ο Πάνος Ηλιόπουλος διδάσκει τη μαγική δύναμη των ρούνων. «Το Algiz αναπαριστά την Αλκη, είδος ελαφιού της Βόρειας Ευρώπης. Είναι το σύμβολο της προστασίας από τις δυνάμεις του κακού και έχει χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Συμμαχία στις ΗΠΑ και τη λευκή κοινότητα της Αφρικής. Το Wolfsanfel (δικό μας) αναπαριστά την παγίδα για λύκους και χρησιμοποιήθηκε από τη θρυλική 2nd SS Panzer Division Das Reich από πολλά κινήματα Το περιοδικό «Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής,2007, με ένα μεγάλο αφιέρωμα που υπογράφει ο Πάνος Ηλιόπουλος διδάσκει τη μαγική δύναμη των ρούνων. «Το Algiz αναπαριστά την Αλκη, είδος ελαφιού της Βόρειας Ευρώπης. Είναι το σύμβολο της προστασίας από τις δυνάμεις του κακού και έχει χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Συμμαχία στις ΗΠΑ και τη λευκή κοινότητα της Αφρικής. Το Wolfsanfel (δικό μας) αναπαριστά την παγίδα για λύκους και χρησιμοποιήθηκε από τη θρυλική 2nd SS Panzer Division Das Reich από πολλά κινήματα Τότε δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα, και η "Θούλη" και τα "ερμητικά τάγματα" και οι "βόρειοι θεοί" ήταν ακατανόητα πράγματα για μένα. Και θα έπρεπε, μου έλεγε, να δώσει έναν "ιερό όρκο", στο αίμα και στη φυλή».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ξημερώματα Παρασκευής 21ης Δεκεμβρίου 2012, στο βουνό της Πάρνηθας, μαζί με άλλους μαυροφορεμένους, να περιμένουν την έλευση του Θεού Ηλιου. Ανάμεσα στους επτά χρυσαυγίτες ποζάρει ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο κείμενο που δημοσιεύει την επόμενη μέρα ο Ηλίας Κασιδιάρης, περιγράφει την πορεία της φάλαγγας προς την κορυφή. Πορεία ευθεία χωρίς παρακάμψεις προς το λυκαυγές. Μοναχικό βάδην σε φάλαγγες κατ' άνδρα. Τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την Ανατολή. «Προσμένουμε τη μεγάλη στιγμή». Μια σημαία ξετυλίγεται με ευλάβεια. Εχει το χρώμα του αίματος και το σύμβολο του Ηλιου στο μέσο, όπως περιγράφει. «Τα χέρια υψώνονται σε χαιρετισμό. Μια νέα Χρυσή Αυγή ανατέλλει». «21η Δεκεμβρίου 2012. Γυμνό βουνό της Αττικής. Η φάλαγγα κατ' άνδρα σταματά. Στάση προσοχής. Η κορυφή κατελήφθη».

Η πληροφορία ότι στις αρχές Φεβρουαρίου και στα μέσα Απριλίου -στα γενέθλια του Χίτλερ- οι χρυσαυγίτες οργανώνουν συγκεντρώσεις στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο αναφέρεται από δύο πρώην υπαρχηγούς της οργάνωσης -που αποχώρησαν- στα βιβλία που εξέδωσαν.

«Η ρούνα, αυτό το σύμβολο που μοιάζει με αρχαιοελληνικό κεφαλαίο Ψ, φαίνεται και στη φωτογραφία, σχηματισμένη με κεριά, είναι σύμβολο του αρχαίου κελτικού αλφάβητου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ. Ολοι οι νεοναζί παντού στον κόσμο το χρησιμοποιούν. Ηταν το σήμα κάποιων μονάδων των Ταγμάτων Εφόδου SS της χιτλερικής Γερμανίας» αναφέρεται στην επιστολή του πατέρα του χρυσαυγίτη, που αποχώρησε από την οργάνωση.

«Η 21η Δεκεμβρίου, το "χειμερινό ηλιοστάσιο" είναι μια απ' τις γιορτές των απανταχού πιστών του εθνικοσιαλισμού και του Χίτλερ. Είναι η μικρότερη ημέρα του χρόνου, και η αρχή που η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, και ο ήλιος να παραμένει ορατός όλο και περισσότερο, μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο του Ιουνίου, όταν η ημέρα θα αρχίζει και πάλι να μικραίνει. Αυτό γιορτάζουν οι νεοναζί όλης της γης. Περιμένουν να δουν το ξημέρωμα, για να ξεδιπλώσουν τη σημαία με τη σβάστικα και για να σηκώνουν το χέρι στο χιτλερικό χαιρετισμό και να φωνάξουν στον θεό-Ηλιο που ανατέλλει "Ζήτω η Νίκη", πιστοί στην κληρονομιά του "τελευταίου μεγάλου ισόθεου του 20ού αιώνα"».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ναζισμός/νεοναζισμός
Φάκελος