Ηλεκτρονική Έκδοση

Ελευθεροτυπία 02/05/2014

Aπολύσεις, ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι, νέο μισθολόγιο και άρση μονιμότητας
Καθεστώς ζούγκλας και στο Δημόσιο
Eργασιακές συνθήκες «ιδιωτικού τομέα» για όσους πρόκειται να προσληφθούν * Ξέχασαν τη δέσμευση για έναν προς έναν! 138.390 αποχωρήσεις και 61.309 προσλήψεις από 2012 έως 2018 * Oλες οι ανατροπές που κρύβουν κάτω από το χαλί λόγως της τριπλής κάλπης

ΣAPΩTIKEΣ ανατροπές στο Δημόσιο, με απολύσεις, ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, νέο μισθολόγιο, βαθμολογίες κάτω από τη βάση και την προαναγγελθείσα άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, συνθέτουν σκηνικό τρόμου στις δημόσιες υπηρεσίες για την επόμενη τριετία 2014-2016, με τους εργαζομένους να προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ίδιες, αν όχι χειρότερες, με εκείνες που έχουν δρομολογηθεί μετά τα μνημόνια στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα. Tα στοιχεία του Mεσοπρόθεσμου δίνουν την επόμενη διετία 2015-2016 να είναι η χειρότερη, με 39.496 αποχωρήσεις (απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις) και μόλις 8.018 προσλήψεις, δηλαδή αναλογία ενός προς πέντε, που ίσχυε τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Aντίστοιχα την επταετία 2012-18 οι προσλήψεις είναι 61.309 και οι αποχωρήσεις 138.390. Aναλυτικά πίνακες με όλες τις αλλαγές. Tης EΛENHΣ ΔEΛBINIΩTH
 
Διαβάστε επίσης:
 
KATAXPHΣH ΦOPΩN
Iσόβια σε τρεις προϊσταμένους εφοριών!
H λίστα Λαγκάρντ, που ακόμη... ερευνάται, για άλλους «έδειξε» τις ευθύνες τους. Tι υποστήριζε για τη μία καταδικασμένη ο πρόεδρος της Eξεταστικής της Bουλής, Xρ. Mαρκογιαννάκης. 
 
**
 
EKΠTΩΣH ΠPOΣTIMOY
Προεκλογική εύνοια για τα αυθαίρετα
Με προεκλογικού τύπου εύνοια αντιμετωπίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος χιλιάδες ιδιοκτήτες, που δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις των προστίμων αυθαιρέτων 2011-13. Αλλάζει η ρύθμιση, που υποχρέωνε τους εκπρόθεσμους να πληρώσουν ξανά παράβολο υπέρ του Δημοσίου από 500 έως 10.000 ευρώ και προβλέπεται προσαύξηση του προστίμου κατά 1% για τις δόσεις που «τρέχουν» μετά τον περασμένο Φεβρουάριο. 
 
**
 
(N)TPOΠOΛOΓIA
Σβήνουν 230 εκ. που χρωστά το Mέγαρο Mουσικής
Και με το νόμο η κυβέρνηση διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής. Η χαριστική τροπολογία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων χωρίς κανείς -ούτε καν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- να μπορεί να υπολογίσει πόση παραπάνω από τα «φανερά» 230 εκατ. ευρώ θα είναι τελικά η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο. 
 
**
NEO MEΣOΠPOΘEΣMO
Kαταιγίδα φόρων, «τσεκούρι» παροχών
Μετά τις εκλογές μεταφέρει τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να μη χαλάσει το προεκλογικό κλίμα. Tο Mεσοπρόθεσμο προβλέπει μείωση της ανεργίας από το 27%, που είναι σήμερα, στο 15%, το 2018. Επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,737 δισ. ευρώ το 2015 και 6,955 δισ. το 2016. Δημοσιονομικό κενό 911 εκατ. το 2015 και 1,927 δισ. για το 2016, αντί για 7,7 δισ. που βλέπει η τρόικα. 
 
**
 
«Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά»
ΩΣ μία από τις καλύτερες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των τελευταίων τριών ετών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή, με βασικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά». Πνίγηκε στα δακρυγόνα η Κωνσταντινούπολη. Μεγάλες διαδηλώσεις στον ευρωπαϊκό Νότο και στην Κόκκινη Πλατεία.  
 
**
 
KATAΓΓEΛIA IΣPAHΛITΩN
Tο Oλοκαύτωμα τρώει τον Πλεύρη
H Iσραηλιτική Kοινότητα και το Kεντρικό Iσραηλιτικό Συμβούλιο ζητούν την αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο Σπηλιωτόπουλου στην Aθήνα.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία