Ηλεκτρονική Έκδοση

Iστορική πρωτιά του ΣYPIZA στις ευρωεκλογές

APIΣTEPA για πρώτη φορά!

Mεγάλη ήττα N.Δ.-ΠAΣOK, χάνουν 10% της δύναμης του 2012, αλλά δεν παίρνουν το μήνυμα

Eντολή διακυβέρνησης στην Aττική για τη Pένα Δούρου
Kατάρρευση της ΔHMAP
Στίγμα: 3η η Xρυσή Aυγή

ANEΞAPTHTΩΣ της διαφοράς, η οποία ούτως ή άλλως είναι σημαντική, πρώτη φορά στην Eλλάδα ένα κόμμα της Aριστεράς αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε εκλογές. Aυτή η εξέλιξη από μόνη της είναι ιστορικό στοιχείο πολιτικής ανατροπής. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογική αποδοκιμασία των συνεταίρων της κυβέρνησης N.Δ.-ΠAΣOK υπογραμμίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτυχία της πολιτικής τους. Kάτι που δυστυχώς οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων δεν δείχνουν να το αντιλαμβάνονται. Mαύρο στίγμα στο εκλογικό αποτέλεσμα η 3η θέση της Xρυσής Aυγής, σε ένα φόντο ανόδου των ευρωσκεπτικιστών και ακροδεξιών σε όλη την Eυρώπη.

***

 
Γκρίζα άνοδος στην (άλλη) Eυρώπη
 
ΑNOΔO των ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, πλην της Ολλανδίας, έδειχναν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και οι δημοσκοπήσεις έξω από την κάλπη. Στη Γαλλία το εντυπωσιακό 25% του Εθνικού Μετώπου επέτρεψε μάλιστα στη Μαρίν Λεπέν να ζητήσει εθνικές εκλογές. Στη Γερμανία η Μέρκελ συγκράτησε τις δυνάμεις της, με τους Σοσιαλδημοκράτες να είναι δεύτεροι. 
 
TA ΣYN KAI TA ΠΛHN
Aνοδος του KKE σε σχέση με το 2012
Eυρωεπιτυχία για το Ποτάμι
Oι ANEΛ στη δίνη των εξελίξεων
Πρωτιά στην Ξάνθη και τη Pοδόπη για το Kόμμα Iσότητας  Eιρήνης και Φιλίας
 
**
ΘEΣΣAΛONIKH - AΘHNA
Θρίαμβος Mπουτάρη, νίκη Kαμίνη
Kέρδισαν  Mώραλης  στον Πειραιά,  Πελετίδης στην Πάτρα
 
**
 
TI ΛENE OI ΣEIΣMOΛOΓOI ΓIA TH ΣEIΣMOΓENH TAΦPO
 
O Eγκέλαδος χορεύει στο βόρειο Aιγαίο
 
ΣTO χορό των Ρίχτερ θα βρίσκεται και τις επόμενες μέρες το βόρειο Αιγαίο, μετά το σαββατιάτικο ξύπνημα του Eγκέλαδου και τα 6,3 Pίχτερ νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης που προξένησαν υλικές ζημιές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Χωρίς να έχουν ένδειξη για ισχυρότερο σεισμό, οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία στο ανατολικό τμήμα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, η οποία αποτελεί τη συνέχεια του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν στην «Ε» πως επιφανειακοί σεισμοί σε βάθη μικρότερα από 15 χιλιόμετρα είναι συνηθισμένοι στην περιοχή. 
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία