Έντυπη Έκδοση

65%: ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Γκάλοπ-κόλαφος

Κόλαφος για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να κλείσει άρον άρον τη Βουλή είναι τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που την αποτίμησαν.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (και μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της Ν.Δ.) λέει ότι το έκανε για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα.

Στην ίδια δημοσκόπηση εκτιμάται θετικά η παραίτηση του Χρίστου Βερελή. Και η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. εκτοξεύεται κοντά στις πέντε μονάδες.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Metron Analysis και μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τον «Αντέννα». Σύμφωνα με τα ευρήματά της:

* Το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή για να συγκαλυφθούν οι υποθέσεις των σκανδάλων. Εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια άποψη εκφράζει και το 39% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

* Το 63% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά την παραίτηση του πρώην υπουργού Χρ. Βερελή. Εντυπωσιακό είναι το εύρημα ότι θετικά την κρίνει και το 61% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Μάλιστα, το 43% θεωρεί ότι η παραίτηση κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ και μόνο το 28% ότι κάνει κακό.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι υπερδιπλασιάζεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα. Η διαφορά είναι σήμερα 4,8% έναντι 2,2% τον Απρίλιο. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 29,1%, η Ν.Δ. 24,3%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και οι Οικολόγοι 5,1%. Η διαφορά φτάνει στο 6% όταν η εταιρεία κάνει αναγωγή για να εκτιμήσει το τελικό αποτέλεσμα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης