Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Σύνταγμα

Βουλή: Άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά

Ήρθη η ασυλία του γ.γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη, στην οποία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές της Χ.Α, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θεωρώντας ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για να τεθεί σε ψηφοφορία η άρση ασυλίας. Την ίδια ώρα, χρυσαυγίτες διαδήλωναν στο Σύνταγμα, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των τριών υποδίκων.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 223 βουλευτές, ενώ υπήρξε και 1 παρών του Νίκου Νικολόπουλου). 
 

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και o Χρήστος Παππάς, οι οποίοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας. 
 

Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης

Έξω από τo Κοινοβούλιο, συγεντρώθηκαν περίπου 150 μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής το πρωί της Τετάρτης, τασσόμενοι στο πλευρό των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου

Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου, κατηγορία που αφορά κυρίως τον Χρ.Παππά.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Χρυσή Αυγή