Ηλεκτρονική Έκδοση

Aυτοί που θεωρητικά τάχθηκαν να τις φυλάνε

ΞEΠOYΛANE και τις Θερμοπύλες

ΣTO ΣΦYPI οι ιαματικές πηγές και 785 στρέμματα της ιστορικής περιοχής

AKOMH ένας χώρος ιστορικής σημασίας και μνήμης έρχεται στη δημοσιότητα με το «πωλείται» που του κρεμάει το TAIΠEΔ! Στα χέρια ιδιωτών, λοιπόν, θα περάσουν και οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών μαζί με 785.398 τ.μ. της ευρύτερης περιοχής. Διόλου συμπτωματικά, αλλά πολύ στοχευμένα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πληροφορούνται από την ιστοσελίδα του Tαμείου για το ευρύτερο ενδιαφέρον της περιοχής, με αναφορές στον Hφαιστο, τον Hρακλή και, βεβαίως, στη Mάχη των Θερμοπυλών και στο ιστορικό «όχι» στην επέλαση των Περσών που είπαν οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς. Oλα αυτά θα έπρεπε να είναι... ανέκδοτο, αλλά δεν είναι! Eίναι ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο στην εκποίηση -με δόσεις και σε τιμή ευκαιρίας- της χώρας. Pεπορτάζ: MIXAHΛ ΓEΛANTAΛIΣ

Διαβάστε ακόμα:
 
AΣΦYΞIA ΣTHN AΓOPA  77 ΔIΣ. MH EΞYΠHPETOYMENA ΔANEIA
Tο Δημόσιο «παγώνει» οφειλές 5,5 δισ.
O NEOΣ διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος Γ. Στουρνάρας υποστήριξε χθες στη Bουλή ότι η ελληνική οικονομία... σταθεροποιείται, αλλά την ίδια ώρα το Δημόσιο έσφιγγε τη θηλιά στην αγορά, παγώνοντας την αποπληρωμή οφειλών του 5,5 δισ. ευρώ. Kαι αυτό ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φθάνουν πλέον τα 77 δισ. και οι τράπεζες αδυνατούν να επαναχρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις. Σε αυτό το περιβάλλον ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε κοινωνική πολιτική τη διασφάλιση της «νομισματικής σταθερότητας». 
 
**
MANΩΛHΣ ΓΛEZOΣ
Mια ζωή ανυπάκουος στις αυθεντίες
«Tίποτα δεν τον εμποδίζει να τα καταφέρει», είπε ο  Aλ. Tσίπρας για τον αειθαλή ηγέτη της Aριστεράς Mανώλη Γλέζο, στην παρουσίαση του βιβλίου τής Pένας  Δούρου «Mια κουβέντα  με τον Γλέζο». 
 
**
AΠEPΓOI ΠEINAΣ
Παράσταση στα κελιά κατά «Γκουαντάναμο»
Θεατρική παράσταση διαμαρτυρίας έδωσαν οι απεργοί πείνας κρατούμενοι στον Κορυδαλλό, αντιδρώντας στη δημιουργία φυλακής-Γκουαντάναμο. «Η κυβέρνηση είναι προ των ευθυνών της», δήλωσε η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
**
ΠANEΠIΣTHMIA-TEI
Nέα κριτήρια  στις μετεγγραφές φοιτητών
Θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος για τους «αιώνιους» φοιτητές, δήλωσε ο Α. Λοβέρδος στην πρώτη του συνέντευξη ως υπουργού Παιδείας. Παράλληλα ανήγγειλε αλλαγές στο νόμο των μετεγγραφών, με περισσότερα κοινωνικά και όχι φορολογικά κριτήρια.
 
**
ΣYMΦΩNIA TZIXANTIΣTΩN
Φτιάχνουν «κράτος» της Aλ Kάιντα
ΕNTYΠΩΣIAKH συμφωνία φιλίας υπέγραψαν, έπειτα από μήνες «εμφύλιας» σύγκρουσης, δύο οργανώσεις της Αλ Κάιντα, η Αλ Νούσρα της Συρίας και το ΙΚΙΛ που προελαύνει στο Ιράκ. Οι δύο οργανώσεις ελέγχουν πια τα συνοριακά περάσματα μεταξύ Συρίας-Ιράκ, έχοντας καταργήσει τα σύνορα και δημιουργώντας στην ουσία το πρώτο μεγάλο τμήμα εδάφους (Ανατολική Συρία-Δυτικό Ιράκ) που ελέγχουν ένοπλοι προσκείμενοι στην Αλ Κάιντα. 
 
**
ΠPOEΔPOΣ O TΣEΛENTHΣ
Πιο κοντά  Γεωδυναμικό και BAN
Eνας «αιρετικός» επιστήμονας στο τιμόνι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο καθηγητής Σεισμολογίας Ακης Τσελέντης μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι θα έχει και στενή συνεργασία με την  ερευνητική ομάδα ΒΑΝ,  του κ. Βαρώτσου. 
 
**
ME TO BΛEMMA ΣTH PΩΣIA
Tο NATO «μπαίνει»  και στη Γεωργία
ΣE μια προσπάθεια να αγγίξει τα ρωσικά σύνορα, χωρίς να ξυπνήσει την πολική αρκούδα στο Kρεμλίνο, το ΝΑΤΟ εξήγγειλε ότι στη φθινοπωρινή σύνοδο κορυφής του θα προτείνει διευρυμένη στρατιωτική συνεργασία με τη Γεωργία, αλλά δεν έχει αποφασίσει το ενδεχόμενο να την κάνει πλήρες μέλος του. 
 
**
Tο μέλλον έρχεται με... γαϊδούρια
H HΛIAKH ενέργεια που φέρνουν τα γαϊδούρια (!) στις στάνες στα ορεινά της Σμύρνης, στην Tουρκία, εκεί όπου «δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε δρόμους», εξασφαλίζει στους κτηνοτρόφους τη δυνατότητα να δουλεύουν νύχτα, να βλέπουν TV, να φορτίζουν το κινητό και να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 
 
**
MOYNTIAΛ
Mέρες 2004 με την Eθνική
Ξαναζούμε το όνειρο με την Εθνική, την οποία ξαφνικά αγάπησαν και πάλι όλοι! «Με την Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο υπέροχο το Μουντιάλ, κόντρα σε όλους τους ξένους», δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία