Ηλεκτρονική Έκδοση

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για μετεγγραφές-Τράπεζα Θεμάτων

Η Τράπεζα Θεμάτων δεν πρόκειται να καταργηθεί δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημείωσε όμως ότι θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα για τους μαθητές της Α' Λυκείου που υπέστησαν φέτος τις συνέπειες της πρώτης φοράς εφαρμογής του μέτρου. «Εάν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων δείξει ότι η αποτυχία είναι οριζόντια, είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού παρουσιαστούν τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου. Στη μία το μεσημέρι η συνάντηση με τους Πρυτάνεις για το θέμα των μετεγγραφών.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών είπε ότι στην πρόταση Αρβανιτόπουλου που ψηφίστηκε θα συμπληρώσει τα περί κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που θα ισχύσουν, ωστόσο η τελική απόφαση παραμένει στα οικεία τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Στη μία το μεσημέρι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή προέδρων ΤΕΙ και πρυτάνεων ΑΕΙ για να δουν πως θα λυθεί τεχνικά το πρόβλημα-όπως είπε στον ΣΚΑΪ- καθώς υπάρχει η απειλή υπερσυγκέντρωσης αιτήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί και η διαφθορά, όπως ανέφερε, στο θεσμό των μετεγγραφών.
 
Σε ό,τι αφορά το νέο σχολικό έτος, είπε ότι φέτος θα ξεκινήσει με την παλιά ημερομηνία στις 11 Σεπτεμβρίου καθώς λόγο εκλογών ακόμη δεν έχει κλείσει το παρόν έτος ενώ μίλησε για αδικαιολόγητη γραφειοκρατία και καθυστέρηση δύο μηνών στις μεταθέσεις καθηγητών.  Ο υπουργός ανέφερε ότι και φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει κύμα συνταξιοδοτήσεων, πιθανώς και 4.000 παραπάνω συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πέρυσι.
 
Για τις κινητοποιήσεις των διοικητικών στο ΕΜΠ είπε ότι πληροφορήθηκε πως το τμήμα ανοίγει αύριο και το εξάμηνο δεν θα χαθεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
ΤΕΙ
ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας
Για το ίδιο θέμα
Θέμα ωρών οι βαθμοί των Πανελλαδικών