Έντυπη Έκδοση

Σαμαράς: «Ασπίδα της Δημοκρατίας, η Αστυνομία»!

Ασπίδα του πολίτη, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τους Ελληνες αστυνομικούς σε πρωτοφανείς δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου συνομίλησε με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με αφορμή τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλμστρομ, ολοκληρώνοντας το παζλ της επιστροφής στην ατζέντα νόμου, τάξης και μετανάστευσης, την οποία το Μαξίμου θεωρεί φυσικά πιο βολική από τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, την οικονομία και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Εν τω μεταξύ, στην επικαιρότητα της ημέρας κυριαρχούσαν οι συζητήσεις στο υπουργείο Οικονομικών με εκπροσώπους των ενστόλων για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών τους, που φέρνει την κυβέρνηση σε δύσκολη πολιτικά και δημοσιονομικά θέση.

Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον αττικάρχη, υποστράτηγο Γιάννη Διαμαντόπουλο. Συνεχάρη τους άνδρες και γυναίκες της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη Μαζιώτη την οποία χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία και ενημερώθηκε από τους επιτελείς, παρουσία του κ. Τσακνάκη και του διευθυντή της Αμεσης Δράσης, ταξίαρχου Βασίλη Τσίγκου. Στον κ. Τσίγκο υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, μέλη της οποίας συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε μάλιστα και βίντεο σχετικά με την υπόθεση Μαζιώτη.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές μετέφεραν την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για τη λειτουργία της Αντιτρομοκρατικής και την αισιοδοξία του για την πορεία των ερευνών. Στο ερώτημα εάν αυτή η αισιοδοξία αφορά το θέμα Μαζιώτη ή και τις έρευνες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, η απάντηση ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν διαχωρίζει το ένα από το άλλο γιατί «η τρομοκρατία είναι συνολικό ζήτημα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Κυβέρνηση