Έντυπη Έκδοση

Κουμουτσάκος - Μαραβέλιας σε θέσεις-κλειδιά στο κόμμα της Ν.Δ.

Σε μία κίνηση εκλογικής ετοιμότητας, διά παν ενδεχόμενον, η οποία επιπροσθέτως κρύβει και μηνύματα στο πλαίσιο της εσωτερικής συζήτησης για την κατεύθυνση της περίφημης διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όρισε χθες νέους γραμματείς στο κόμμα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος διαδέχεται στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας την Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία μετακόμισε στο Ευρωκοινοβούλιο. Και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέλιας αναλαμβάνει γραμματέας Οργανωτικού, στη θέση του Κώστα Ζωντανού, με αναπληρωτές τους Λάμπρο Ζωγράφο, Κώστα Κόλλια, Ξένια Κρασαδάκη, Γιώργο Παντάκη, Γιώργο Πέτραινα και Νίκο Φώτο.

Οι Γραμματείες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, και Οργανωτικού, παίζουν σημαντικό ρόλο σε περίπτωση εκλογών, τις οποίες η Ν.Δ. προφανώς απεύχεται, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει λόγω του ορόσημου της προεδρικής εκλογής. Από τη Συγγρού βεβαίως διαψεύδουν ότι οι αλλαγές γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας για εκλογικά απρόοπτα, από την άλλη όμως λανσάρουν και το σύνθημα «Νέα πνοή, οι μηχανές στο φουλ».

«Εσω έτοιμος»

Επιπλέον, εκτός από την εφαρμογή του ρητού «έσω έτοιμος», η επιλογή του κ. Κουμουτσάκου, στελέχους με μετριοπαθές κεντροδεξιό προφίλ και καραμανλικές αναφορές, έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η μόνιμη αντιπαράθεση «στροφή προς τα δεξιά ή το κέντρο» έχει αναζωπυρωθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. με αφορμή τα προσκλητήρια των Αδώνιδος Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη για τη συγκρότηση ενός ακραιφνώς δεξιού αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πάντως ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κεντρικά για την κατεύθυνση, το χρόνο και τον τρόπο μίας διεύρυνσης. Εξάλλου, όλα παραμένουν σχέδια επί χάρτου όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την τρόικα και το Μαξίμου έχει άλλα βάσανα και προτεραιότητες, με κυριότερα τη διαπραγμάτευση για τις φοροελαφρύνσεις και το χρέος.

Το γεγονός ωστόσο ότι τα νέα πρόσωπα στις Γραμματείες του κόμματος της Ν.Δ. επέλεξε ο κ. Σαμαράς, μόνος αρμόδιος ως πρόεδρος, σε συνεννόηση φυσικά με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, έχει ενδιαφέρον. Μένει να φανεί βεβαίως και στην πράξη εάν ο κ. Κουμουτσάκος σηματοδοτήσει μία πιο κεντροδεξιά στροφή και εάν θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο αμφίρροπες τάσεις στην ηγετική ομάδα του Μαξίμου.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος παραμένει στη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αναπληρωτή για τη Βόρεια Ελλάδα τον Θοδωρή Αθανάσαρο, γραμματέας Αγροτικών Θεμάτων παρεμένει ο Γιώργος Ανέστης με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Βλαγκούλη, γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η Ευθυμία Μπάσδρα με αναπληρώτριες τη Φωτεινή Βρύνα και τη Μαρία Γιαλαμά, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων παραμένει ο Γιάννης Σμυρλής, Κοινωνικών Δικτύων ορίζεται ο Γιώργος Σταμάτης (πρώην αναπληρωτής γραμματέας εκλογών), Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο Θεόδωρος Ματάλας και γραμματέας Παραγωγικών Φορέων παραμένει ο Αντώνης Παναγόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία