Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλίμα εμφυλίου στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Έδειξαν την πόρτα στον Κουβέλη οι βουλευτές του

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όμως επιμένει στην υποψηφιότητα

Αίτημα στον Φώτη Κουβέλη να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, έθεσαν το βράδυ της Παρασκευής οι βουλευτές του κόμματος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όπως έγινε γνωστό, επιμένει στην υποψηφιότητά του.

Σε παρακείμενη αίθουσα του «ΣΙΝΕ Κεραμεικός», οι βουλευτές συνεδρίασαν ατύπως και συμφώνησαν να θέσουν το αίτημά τους στον κ. Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσαν λίγο αργότερα. Αντιπρότειναν, δε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ηγεσία του κόμματος την υποψηφιότητα του Νίκου Τσούκαλη.

Το Σάββατο σύνεδροι ζήτησαν από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Αναγνωστάκη να ενημερώσει το συνέδριο για το τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Εκείνος είπε τα εξής: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτίμησε ότι πρέπει να έχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο, εξηγώντας του ότι θα ήταν χρήσιμο να μην βάλει υποψηφιότητα και να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση ενώ ο κ. Κουβέλης να παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε την ΚΟ και τους είπε ότι θα σκεφτεί την πρότασή τους μέχρι το πρωί του Σαββάτου όπου τους ενημέρωσε ότι επιμένει να είναι υποψήφιος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του απάντησε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση ενάντια στην υποψηφιότητά του».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Φ. Κουβέλης υποστηρίζοντας ότι το συνέδριο θα πάρει τις αποφάσεις του με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και παρότρυνε τους συνέδρους να σταματήσουν τη συζήτηση για τα τεκταινόμενα της Παρασκευής.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Για το ίδιο θέμα
Σινιάλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ