Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα δημιούργησε «Ο φόβος φυλάει τα έρμα»

Σκουρλέτης: Ταφόπλακα στη διαπραγμάτευση του χέους η δήλωση Σαμαρά

Βούλτεψη: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα»

Παραμύθια τα περί εξόδου από το μνημόνιο, χαρακτήρισε ο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το θέμα, σημειώνοντας παράλληλα πως η δήλωση του πρωθυπουργού για τη βιωσιμότητα του χρέους βάζει «ταφόπλακα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους». Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απάντησε «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα».

Μιλώντας στο Mega, ο Π. Σκουρλέτης είπε: «Η απόλυτα σαφής δήλωση του πρωθυπουργού ότι το χρέος είναι βιώσιμο» που για πρώτη φορά διατυπώθηκε ρητά από τον ίδιο ρητά στη Βουλή, είναι το πιο καθοριστικό απ' όσα προέκυψαν από την τριήμερη συζήτηση, για την ψήφο εμπιστοσύνης. Τι πας να διαπραγματευτείς, όταν θεωρείς ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Δεν είναι αυτουπονόμευση αυτό; Θέλω να ξέρω, ποιος ισχυρίζεται ανά τον κόσμο ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο; Αν το χρέος είναι βιώσιμο παρόλο που εκτινάχθηκε, τότε τι συζητάμε, έχουμε ένα επιτυχημένο οικονομικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία ανθρωπιστική κρίση, όλοι οι δείκτες πάνε καλά, άρα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Η δήλωση του πρωθυπουργού για τη βιωσιμότητα του χρέους βάζει «ταφόπλακα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους».

Κατήγγειλε  "τη νέα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού": «Είναι δυνατόν να φεύγεις από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ και να μην διανοείσαι να καταργήσεις ούτε έναν από τους 400 εφαρμοστικούς του νόμους;. Να αφήσουμε τα παραμύθια περί εξόδου από το Μνημόνιο, και να δούμε αν η κυβέρνηση έχει ως μέλημά της την εμπέδωση του καθεστώτος του Μνημονίου". 

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, τόνισε: "Μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζεται σε ένα ΠΑΣΟΚ που έχει θρυμματιστεί και σε μία άκρως μειοψηφική Ν.Δ. μέσα στην κοινωνία;" επεσήμανε εξηγώντας "το πολιτικό ζητούμενο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική και ηθική νομιμοποίηση". Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και βουλευτές από την κυβερνητική πλειοψηφία αμφισβήτησαν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού".

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως «στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την πολιτική απονομιμοποίηση και απομόνωση αυτής της κυβέρνησης, εμείς δεν την εξουσιοδοτούμε να κλείσει μια συμφωνία η οποία αφορά τις επόμενες γενιές, όταν αυτοί θα είναι σπίτι τους…». «Αν μας φέρει μια καλή συμφωνία, μακάρι να μας φέρει», είπε.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη «ο φόβος φυλά τα έρμα», για δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «γαλάζιοι» επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή». Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου που κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνέχισε την αθλιότητα του Τσίπρα».

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Απάντηση της Σ. Βούλτεψη

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς: Καλώ τον Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες